Naptár
«  Január 2014  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
HISTATS

Statisztika
Főoldal » 2014 » Január » 7 » Mentődolgozók munkájának elismerése a "Sümeg város napja"- ünnepségen
4:42:30
Mentődolgozók munkájának elismerése a "Sümeg város napja"- ünnepségen
2014. 01.06.


"Sümeg város napja"


Harminc éve kapta vissza városi rangját Sümeg. Az évforduló tiszteletére január hatodikán a Kisfaludy művelődési központban tartott ünnepségen részt vett Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, Császár László Tapolca testvérváros polgármestere és Sólyom Károly alpolgármester.


A városnapon tizennyolcan kaptak elismerést évtizedes kiemelkedő tevékenységükért.

Tóth József egészségügyi pályafutását 1963-ban kezdte meg az Országos Mentőszolgálat veszprémi mentőállomásán.

Kezdetben megyei helyettesként dolgozott, majd egy éven keresztül a sümegi mentőállomáson végezte munkáját.

Hangsúlyt fektetve tudásának gyarapítására 1969-ben sikeres mentő szakápolói vizsgát tett. Ezt követően már, mint mentő szakápoló folytatta munkásságát a veszprémi mentőállomáson.

A szakma iránti önzetlen elkötelezettségének is köszönhető, hogy az ajkai, sümegi és tapolcai mentőállomásokon folytatott tevékenysége mellett a gazdasági vezetőség is számíthatott aktív közreműködésére.

1981. után kérte végleges áthelyezését a sümegi állomásra, miközben újabb továbbképzése céljából a veszprémi rohamkocsin teljesített szolgálatot.

Több évtizedes fáradhatatlan szolgálatkészségét nyugállományba vonulása előtt a budapesti vezetőség Dr. Oravecz Béla- emlékéremmel köszönte meg.

Tóth József 2001-ben vonult nyugállományba, a közel 40 éves, Országos Mentőszolgálatnál eltöltött munkaviszonya után, amely követendő példaként szolgál e nehéz szakmai ifjabb generációi számára.

Munkáját mindvégig a pontosság, a magas szakmai színvonal, és a betegek, kórházi dolgozók, kollégái irányába tanúsított udvariasság, segítőkészség jellemezte.

Tóth Józsefnek az Országos Mentőszolgálatnál eltöltött több évtizedes kimagasló szakápolói munkásságát Sümeg Város Önkormányzata Sümeg Egészségügyéért Emlékplakettel ismeri el.

Klesitz Jenő 1960-ban kezdte meg egészségügyi pályafutását az Országos Mentőszolgálatnál.

Ettől az időponttól kezdetben megyei helyettesként dolgozott, majd 1961-től az akkor ünnepélyesen átadott sümegi mentőállomás alkalmazásába állt, amelynek létrehozásában alapító tagként vett részt.

Továbbképzése részeként 1965-ben mentő szakápolói képesítést szerzett, majd jeles eredménnyel 1980-ban elvégezte a Kállai Éva Egészségügyi Szakközépiskolát.

A sümegi állomáson 20 éven keresztül látta el a főápolói feladatokat, hivatástudattal, felettesei maximális megelégedésére.

2001-ben érkezett el számára a nyugállományba vonulás időpontja, azonban még 6 éven keresztül, 2007 decemberéig erősítette az állomás apparátusát, mint szolgálatvezető.

Az Országos Mentőszolgálatnál 47 év munkaviszonnyal rendelkezik, amely országos szinten is egyedülálló. E sok éves példaértékű szolgálat nem maradt elismerés nélkül, Dr. Oravecz Béla-emlékérem, „Hűséges Szolgálatért” emlékérem, illetve "Főigazgatói Dicséret "kitüntetésekben is részesült.

Munkáját mindvégig a precíz munkavégzés, a kollégáival és az egészségügyi intézményekkel kialakított szilárd, jó kapcsolat és a betegeken való feltétlen segíteni akarás jellemezte. Mindvégig gyakorlottan teremtette meg a megfelelő körülményeket a betegellátáshoz. Fiatalabb munkatársai támaszkodhattak tapasztalataira, megszerzett tudására, és örömmel tanultak tőle.

Klesitz Jenőnek az Országos Mentőszolgálatnál eltöltött több évtizedes kimagasló szakápolói munkásságát Sümeg Város Önkormányzata Sümeg Egészségügyéért Emlékplakettel ismeri el.

Forrás:http://sumeg.hu/harminc-eve-kapta-vissza-varosi-rangjat-sumeg/
A képekért köszönet Csicsics Antalnénak !


Forrás:http://veol.hu/sumeg/varosnapi-musor-elismeresekkel-1594136
Megtekintések száma: 411 | Hozzáadta:: sumegmento | Címkék (kulcsszavak): dolgozók, elismerés, hírek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 72
Oszd meg !