Naptár
«  Július 2010  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
HISTATS

Statisztika
Főoldal » 2010 » Július » 1 » Lengyel vendégek az állomáson
1:57:16
Lengyel vendégek az állomáson

 

07.01. Koscianból ; Sümeg lengyelországi testvérvárosából érkeztek látogatók a mentőállomásra.

A Koscianból érkezettek a Mogyorós dombon szálltak meg. Mint Molnárné Sipos Klára tűzoltó alezredestől megtudtuk, a lengyelországi gyerekek jutalomtáborozáson vesznek részt, azokat választották ki, akik a tanévben tűzoltó versenyeken a legjobb eredményeket érték el. Sokan évekig várnak arra, hogy eljuthassanak Sümegre. A Mogyorós dombon tartott foglalkozásokon a gyerekek megismerkedtek a tűzoltáskor használt felszerelésekkel, többet ki is próbáltak azok közül, felkeresték a rendőrséget, a mentőszolgálatot.

 

A látogatásukon készült fotók itt:
https://plus.google.com/photos/118130349190215787936/albums/5511224159947237105?banner=pwa

 

Ehhez kapcsolódó hír a Megyei tűzoltószövetség weboldalán:


Lengyel-magyar tűzoltótábor Sümegen

Idén június 27. és július 4. között ismét megrendezésre került a már régi hagyományokkal rendelkező tűzoltótábor a lengyel Koscian testvérvárosból és járásából érkező, illetve sümegi és környékbeli 10-15 év közötti gyermekeknek.

A gyerekek egy kicsit megismerkedhettek a tűzoltóélettel, munkával és eközben a rájuk leselkedő veszélyekre is felhívtuk figyelmüket. A programok színesek, változatosak voltak és széles skálán mozogtak. A táborozók látogatást tettek rendőrségen, mentőállomáson (Sümeg), tűzoltóságokon (Sümeg, Keszthely, Badacsonytomaj), tűzoltómúzeumot tekintettek meg Vörsön, motorcsónakáztak a keszthelyi tűzoltók mentőhajóján, fürdőzhettek Celldömölkön és a Balatonon, tűzvédelmi vetélkedők, játékos versenyek, tűzoltó szerelési gyakorlatok, kézműves foglalkozások színesítették napjaikat és középkori hangulatú lovagi tornát is megtekintettek. A feladatok, játékok több ponton kapcsolódtak a Napfény Gondozási Központ által azonos időben szervezett napközis táboréhoz. A két ország gyermekei vegyes csapatokban versenyeztek, játszottak, élvezték a tábor programjait, egyszóval erősítették a lengyel- magyar barátságot. A tábor vezetője és „lelke” Molnárné Sipos Klára ny. tű. alezredes asszony, aki egyben lengyel tolmácsolást is végezte és a két város közti kapcsot jelentette, Budapestről érkezett közénk.
A tábor második része július 15-23. között Lengyelországban, Lubin városában és annak környékén zajlott. A vendéglátók a korábbi helyszínhez hasonló, színes programokkal várták a magyar gyerekeket. A tábor résztvevői Koscian, Poznan , Gostyn, Lesno, város nevezetességeit, tűzoltóságát nézték meg, tűzoltó szerelési, életmentő gyakorlatokon, vízi mentési bemutatón, hajókiránduláson vettek részt. Nem mellékesen a nagy melegben sokat strandolhattak a közeli Cichowo település tavában és közös játékok, versenyek színesítették a kint tartózkodás nyolc napját.
A lengyelországi tábor szervezői, támogatói: Koscian járás Önkéntes Tűzoltó Szövetsége, Krzywin város és településeinek önkormányzata voltak.
A sümegi tábor szervezői és támogatói: Sümeg Város Önkormányzata, Sümeg Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség, Napfény Szociális Gondozási Központ, Tűzoltóságok (Sümeg, Badacsonytomaj, Keszthely), Mentők, Rendőrség, Csabrendek Város Önkormányzata, Hetyefő Község Önkormányzata és nem utolsósorban  helyi vállalkozók voltak.
Forrás :
http://www.veszpremtuoszov.hu/index.php?pageid=hirek_reszletek&hirazon=140
 

 

 

 

 

Megtekintések száma: 314 | Hozzáadta:: sumegmento | Címkék (kulcsszavak): szabadidö, Koscian-Poland, hírek, tűzoltók | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 72
Oszd meg !