Naptár
«  Szeptember 2018  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
HISTATS

Statisztika

Aktuális:
(frissebb hírekért görgessen lefelé !)


2018 2. félév


06.19. Az egyik helyi üzletben lett rosszul egy környékbeli lakos. A kiérkező egység a betegvizsgálat során 235-ös szívfrekvenciát észlelt. 
Emiatt segélykocsit kért a helyszínre; a MICS a sármelléki helikoptert küldte a helyszínre. A randevú a helyi focipályán történt.
Az ellátás során a beteg állapota stabilizálódott , a beteget további kivizsgálásra és ellátásra a sümegi egység szállította kórházba.2018.06.23 Ez a nap is eljüött: Borbély Attila májusfája is kitáncolódott a helyéről:


2018.06.26.
Klórgáz szabadult ki Sümegen egy hotelben.

A katasztrófavédelem mobil laborja a helyszínen, az úszómedence környékét kiürítették.
Klórgázmérgezés gyanúja miatt riasztották a tűzoltókat Veszprém és Zala megyéből egy sümegi szállodába, ahol karbantartási munkálatok miatt klórgáz került a levegőbe. A hotel medencéjének környékéről mindenkit kikísértek, a vendégeket a mentők vizsgálják. A katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végez a helyszínen. Az anyag semlegesítése érdekében az egységek megtették a szükséges lépéseket.UPDATE 14:55

 Országos Mentőszolgálat

2 órája · 

EZEKBEN A PERCEKBEN SÜMEGEN

Bajtársaink ezekben a percekben az utolsó beteget is átadták a kórházban abból a 18 főből (közülük 6 gyermek), akiket könnyű klórgáz mérgezés gyanújával szállítottak megfigyelésre Veszprém megyében. A mentők nagy erőkkel vonultak abba a szállodába, ahol 22 főt vizsgáltak meg és láttak el. A helyszínre a mentésirányítás azonnal mentőhelikoptert, gyermek mentőorvosi kocsit, 2 eset kocsit és 6 további mentőgépkocsit riasztott. 
Mielőbbi felépülést kívánunk!

 


07.08. Nyár, napfény Balaton..
A korábbi évek gyakorlatától eltérően idén nem a révfülöpi strandon vagy a korábbi rendőrörs épületében ,hanem a badacsonytomaji tűzoltóságépülete adja a szolgálat helyét. A kivonulások innen történnek tehát az idén.Ezen a napon sem unatkoztunk és a VMSZ személyzetével közösen több sürgős esetet láttunk el.


07.11.  Az idei  évben a Badacsonytomaji Tűzoltóság épületében került elhelyezésre a korábban konténerszolgálatnak nevezett Balaton-parti szolgálatunk. Az idei évtől immár "mentési pont" a hivatalos megnevezés... Július első két hete a sümegi mentőállomás személyzetének jutott.Az hűvös,esős nap persze hogy hozta a várt "eredményt: árokba csúszott autó, belgyógyászati rosszullét..


07.16. Baleset a 84-es főúton

Árokba hajtott egy gépkocsi Sümegen, a 84-es főúton, a körforgalom után hétfőn délelőtt.
A balesetben senki nem sérült meg, A sümegi önkormányzati tűzoltók vontatják ki az autót az árokból.

https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/arokba-borult-egy-auto-a-84-esen-sumegnel-2364298/


07.20. Országjárás 1 : Budapest -Szolnok  https://photos.app.goo.gl/z5UEGs4YNYsST4s18
07.21. Országjárás 2 Cegléd  https://photos.app.goo.gl/2MggzuENqRsGpq8T9


07.25. Halálos Baleset Nyirádnál

Egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és egy személyautó ütközött frontálisan a Nyirádot és Szőcöt összekötő út 6-os kilométerszelvényénél, előbbi településhez közelebb – adja hírül a katasztrófavédelem. Autóbusszal karambolozott egy személyautó, amelynek vezetője , egy középkorú tapolcai férfi hunyt el a balesetben, amikor Volkswagen Passat típusú autójával Nyirád felől Halimba felé közlekedett, és eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött az autóbusszal. Rajta kívül más nem utazott a személyautóban, tudtuk meg Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferenstől. Az utat lezárták, a forgalmat Kolontár felé terelték. A buszban összesen öten utaztak, közülük egy ember könnyebben megsérült.

Forrás:https://www.veol.hu/vezeto-hirek/halalos-baleset-tortent-nyiradnal-2375850/


TÖMEGES BALESET SZALAPA ÉS TÜRJE KÖZÖTT

07.25-én Türje és Szalapa közötti útszakaszon kisbusz és egy személyautó karambolozott .

A balesetben az elsődleges információk szerint kilencen sérültek meg.
Az ütközés következtében a személygépkocsi vezetője a roncsok közé szorult, akit a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki és adtak át a mentőknek.
Sümegi autó is segített a kárhely felszámolásban: két sérültet szállított kórházba a helyszínről
.07.26 Tavaly októberben kezdődött , idén januárban fokozódott , a mai napon pedig szakmai záróvizsgával zárult az ÁEEK  és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság,
valamint az OMSZ szervezésében lezajlott "Mentőápoló 5.5" tanfolyam. Nem volt egyszerű; de végül is sikeresen abszolválták a vizsgázók 07.26-án Veszprémben.


2018 Szent Jakab -napok ;Sümeg 
A mentők a kialakult szokásnak megfelelően a Sümegi Tűzoltóság csapatával közösen indultak a főzőversenyen.
Itt tisztességesen helytálltunk a kissé nehéz körülmények ellenére /szó szerint lejtett a pálya ! /
Mindezzel együtt szép és tartalmas három napon vagyunk túl -köszönet a szervezőknek ! 
:)
VEOL cikk : https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vadat-es-halat-foztek-a-sumegi-versenyen-2383460/

Sümeg Tv  videó 1 : https://youtu.be/Tq-NYyvr5Oo


 


08.10-13  A lengyelországi  Cichowoban megrendezett hagyományőrző tűzoltóversenyen idén a harmadik helyen végeztünk. A pomázi csapat három sümegi taggal kiegészülve a második helyig küzdötte magát :)
Bőveben :  http://sumegmento.ucoz.hu/index/cichowo_2018_08_11_12/0-86


 2018. 0813 meglepő sms- jött úgy tűnik; Pesten elfogyott az ember...lehetne menni helyettesíteni  :/
 


20118.08.17.
Kánikula;vasárnap; hármasával kerülnek a betegek felvételre Sümegen. Ezen a napon hatszor volt 62 Ajkán + egyszer Pápán : 400 km felett ment csak ez az autó.
Ez nem panasz,csak a tények rögzítése.  Volt illetékes ;aki azt nemrég mondta: "maguk hétvégén csak üldögélnek az állomáson.."


08.24.Nyári napközis táborozó gyerekeknek elsősegélyoktatást tartott Ukkon Bécsi Tamás és Maros Zoltán:
 


2018.08.29. 62 Budapesten, a Honvéd-Kórháznál


2018.09.03 A júliusban befejezett 5.5 tanfolyam záróbankettje került megrendezésre Kupon, a  Bitva vendégházban
Szép nap és kellemes este volt ; nagy köszönet a kitalálóknak,szervezőknek érte! 


09.08. Szeptember 8-án zajlott Sümegen a III.  Sümeg Trail terepfutóverseny. Az induló versenyzők választhattak a 1,5 - 8 - 15 -21 kilométeres távok között. Gyalog Balázs bajtársunk  a férfi 40-55 éves kategóriában a harmadik helyezést érte el 8 km-es távon.
Nagy gratuláció Neki innen is !


 

Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Oszd meg !