Naptár
«  December 2021  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
HISTATS

Statisztika

2007 decemberében újabb örömteli esemény történt állomásunkon

Sümeg Város önkormányzata, a Veszprém Megyei Mentőszervezet, és a  Veszprém Megyei 04 Alapítvány példaértékű együttműködésének eredményeként  a sümegi  mentőállomás 3.500.000 Ft-os műszer- és eszközadományban részesült.

Ha figyelembe vesszük azt a tényt ,hogy az OMSZ alig egy évvel ezelőtt helyezett és szerelt fel egy KIM autót városunkban, ez nagy szó. Az adománynak köszönhetően az alig egyéves felszereléssel a nappalos TOYOTA mentőautó felszerelését egészítettük ki. Az új felszerelés került a KIM Fordba.

Ennek a fejlesztésnek köszönhetően városunkban a megye talán legjobban felszerelt mentő- és KIM autói teljesítenek szolgálatot

Mit is kaptunk?

- a teljesség igénye nélkül:

 egész alakos reanimatios fantom; vénabiztosítási gyakorlókar;  multifunkciós telefon és faxkészülék , laryngeális maszkok több méretben, új fonendoszkópok; laptop és szoftverei; Lifepak 1000 félautomata defibrillátor ; kis oxigén palack,reduktorok,  LSU motoros szívó, F202 ultrahangos párásítók, gyermekkellátási eszközök, égési kötszerek, stb.

Az átadó, a kapott eszközök képei az "  Eszközeink   " menüpont alatt; valamint  ide kattintva megtekinthetőek.
 


MENTÉSI  ÉS  MENTÉSTECHNIKAI BEMUTATÓ SÜMEGEN 2009.05.29.

Az ötletgazda Kovács Tibor volt; aki a társszervekkel közös bemutatót álmodott  meg és hozott össze.

A szervezésben ,előkészítésben  támogatásra lelt a helyi önkormányzatnál is. A bemutatóra meghívókat küldtünk a szomszédos településekre.   ( Iskoláknak;önkormányzatoknak egyaránt.)            

Volt ,aki elfogadta meghívásunkat; s volt -aki más elfoglaltságára hivatkozva- nem. Külön nehézséget jelentett; hogy néhány esetben iskolai programok időpontja ütközött a bemutatóéval. Köszönjük Könnyid Erika tanárnőnek a hozzáállását; aki mozi helyett inkább hozzánk hozta tanítványait !! A bemutató  alaphelyzete a következő volt:Személygépkocsi gyereket gázolt el. A gyermek eszméletlenül fekszik az úttesten.Az autóba hátulról másik személygépkocsi ütközött.Az elsőben beszorult sérült, a hátsóban súlyos sérült volt "található". Rövidesen érkezik az első egység; melynek személyzete a helyszín felmérése után segélykocsit kért a helyszínre. Eközben a nézőket Kovács Tibor állomásvezető-narrátor folyamatosan tájékoztatta arról,hogy éppen milyen ellátás folyik.Az esetkocsi személyzete a bemutatón Szigetváriné Farkas Anita,Szalai László és Soós László volt. Nem sokkal később a műszaki segítség is a helyszínre ért a tűzoltóság személyében. Ők kiszabadították a roncsba szorult sérültet feszítő-vágó segítségével. A kocsi szétvágása után kimentés történ K.E.D.-mellénnyel. Az ellátást a tapolcai eset-team végezte kiegészülve a sümegi KIM-személyzetével;Tomor Zoltánnal és Lang Lászlóval.
A sérültek kimentése után a Trabantból folyni kezdett a benzin ;ami aztán be is gyulladt a nézők nagy örömére..
Az égő autót a badacsonytomaji tűzoltók gyorsbeavatkozó egysége oltotta el. A látványos bemutatót a nézők nagy tapssal jutalmazták.
A bemutató végén vendégeinket egy kis meglepetéssel vártuk a mentőállomáson:Simon Ferenc nagyszerű pörköltet készített ez idő alatt..A bemutatóról készült teljes képsorozat megtekinthető itt: https://drive.google.com/open?id=0B40aQ0n7p6ERcmhSLUpoZ1VsVEk

 


2010.június- újabb eszközökkel gyarapodtunk!!

K&H gyógyvarázs program

K&H gyógyvarázs a gyermekek teljes életéért. Mentőállomásunkat 2010-ben a K&H gyógyvarázs gyermek egészségügyi program 651.250Ft értékű eszközvásárlással támogatta.    Az ünnepélyes eszközátadóra  06.09-én került sor a sümegi mentőállomáson..

Az átadón jelen volt:

 • Dr.Czirner József ; az OMSZ KDR orvosigazgatója
 • Dr.Medgyasszay Melinda ; a Regionális EP igazgatója
 • Polgárdy Imre ; a Megyei Közgyűlés alelnöke
 • Kalupka Ildikó ; a K&H Komm. Igazgatóság munkatársa
 • Tanainé Bándi Andrea ; a K&H Sümegi fiókjának vezetője
 • Dr. Rédei Zsolt  ; Sümeg város polgármestere
 • Gáspár Péter  ; a Sümegi Tűzoltóság parancsnoka
 • Makkos Róbert szds.  ma Sümegi Rendőrörs parancsnoka
 • Kiss Attila  ; az  OMSZ Veszprém megyei vez. mt.
 • Tóth Tibor  ; Veszprém m. műszaki vez.
 • Az OMSZ KDR Veszprém m. munkatársai

Átadásra került :

 1. 2 db Meber gyermek-gerinchordágy
 2. 2db. Speedblocks fejrögzítő a fentiekhez
 3. 2db. Kidy Safe gyerekrögzítő szerkezet hordágyhoz
 4. 2db. Gyerek pulzoxyméter
 5. 2db. Gyerek fonendoszkóp
 6. 2db. Vérnyomásmérő gyerekmandzsettával
 7. 2db. Baby Tris színes gyermektáska 8 db színkódolt tasakkal


Az átadást követően egy kis állófogadáson láttuk vendégül a megjelenteket.

 Az eseményről készült fotók a képre kattintva megtekinthetőek

 


2011.04.26. A sümegi mentőállomás korlátlan internetellátottsága az idei  évre is megoldódott a MAURER KFT.-nek köszönhetően.

Varga Péter nagylelkű támogatását ezúton is köszöni a mentőállomás személyzete;  Kovács Tibornak  pedig az utánajárást :)


 2013.10.16. Adományban részesültünk !

A Goodyear Dunlop Tires Magyarország Kft ; a Premio Szervizhálózat; illetve annak sümegi képviselője - a Németh Autójavító Szerviz- által megoldódtak autóink téli gumigondjai.
Nagylelkű adományuknak köszönhetően ( 500.000Ft értékben) mindkét autónkra vadonatúj Fulda téli gumik kerültek felszerelésre.Mi több: a jövő évi tavaszi átállásra is biztosították a sümegi mentőautók számára két garnitúra Goodyear autógumit.  Az adomány ünnepélyes átadójára a holnapi napon kerül sor a Németh Autójavító telephelyén.

Adományukat innen is -még egyszer- köszönjük!
(Kovács Tibor állomásvezetőnknek pedig az utánajárást, szervezést! )
 
        


 
2013 10.17.  A mai napon hivatalosan is -  és ünnepélyes keretek között is- átadásra kerültek a Goodyear Dunlop Tires Magyarország Kft.; a Premio szervízhálózat és a Németh Autójavító által a sümegi mentőállomás autói számára adományozott téli és nyári gumik.
A Goodyear képviseletében megjelent John Pfefferkorn igazgató hangsúlyozta elkötelezettségét a mentők támogatásának vonatkozásában és kiemelte a téli gumik közlekedésbiztonsági fontosságát is. Az átadón beszédet mondott még Dr. Onódi Lívia ; az OMSZ KDR regionális vezetője; valamint Kovács Tibor állomásvezető is. A megnyitót állófogadás követte ,ennek kivitelezéséért a Kisfaludy Étterem vezetőjét,Remete Józsefet és dolgozóit illeti köszönet.2014.05.06 Közel 6,5 millió forint értékű adomány a mentőknek
Közel 6,5 millió forint értékben adtak át hasznos eszközöket a megyei mentőállomások képviselőinek a Veszprém Megyei Mentőszervezet 04 Alapítványa ünnepélyes kuratóriumi ülésén.
Az alapítványnak a pénzt magánszemélyek és cégek az adójuk egy százalékából ajánlották fel. Erről is szólt dr. Czirner József, az alapítvány titkára, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) operatív igazgatója a veszprémi mentőállomáson tartott nyilvános kuratóriumi ülésen. Hangsúlyozta, immár évtizede tehetik meg, hogy a lakosság megértésének, támogatásának köszönhetően milliókkal fejleszthetik a mentők eszközparkját.
Az átadandó eszközöket Tóta Tamás, a veszprémi mentőállomás vezetője mutatta be. Az összegyűlt pénzből többek között eset- és mentőkocsikba szükséges, a felszerelés praktikus tárolására szolgáló táskákat, vénakereső lámpákat, égési kötszereket, csontba lövő eszközöket vásároltak. (Utóbbit akkor kényszerülnek használni, ha a betegnek nincs tapintható vénája, a gyógyszert, infúziót ennek segítségével juttatják be a szervezetébe.)
A hasznos eszközöket – a nagy mennyiség miatt csupán jelképesen – a megye valamennyi mentőállomása képviselőjének a 04 Alapítvány elnöke adta át. A lakosok tudják, hogy a mentőknek való adakozás az ő érdeküket szolgálja – hangsúlyozta dr. Raffayné dr. Rozsnyói Edit.
Forrás: veol.hu /Varga Domokos Péter/ https://www.veol.hu/hirek/adomany-a-mentoknek-1620022/
Fotó: Valics Dezső /OMSZ/

https://drive.google.com/open?id=0B40aQ0n7p6ERYzFKX0xjWGtRTWc 

 

 

 


Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 75
Oszd meg !