Naptár
«  Október 2019  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
HISTATS

Statisztika

Aktuális:
(frissebb hírekért görgessen lefelé !)


7.05. Májusfa-kitáncolás  Gyalog Balázséknál:

 


07.15.  Bedolgoztunk Zalának 
60 év körüli férfi eszméletvesztéses rosszulléte (és zalai kocsihiány) miatt riasztották Sümeget. A helyszíni  TTEKG -n Balatonfüred infarktust diagnosztizált elsődlegesen. A helyszín miatt a beteg további ellátása Zalaegerszegen látszott célszerűnek. Emiatt kértük a zalai bajtársak segítségét; mely az egerszegi esetkocsi képében érkezett elénk és Ők szállították le a beteget  a célintézménybe.


 


.07.18 Benőtt köröm , mint mentő-és SBO-feladat . Az általunk mentőautóval beszállított személy szerette volna, ha megvárjuk és ellátás után haza is visszük..
A fogszabályzós mentőfeladat után azt hittük meglepetés már nem érhet minket...


07.19.Ha már egyszer sárgák az autóink..bemegyünk az egyik kórházba. Ember ott álldogál ;kezében egy szatyorral - benne a holmija. Az instrukció szerin eltranszportáljuk egy másik kórházba. Mehetne busszal,, stb. de így kényelmesebb. Kisétál az épületből + beül + utazik + kiszáll. Önállóan ,segítség nélkül mozog, térben/időben orinetált , akut sürgősségi ellátást nem igényelt . de azért mi visszük. Akkor mi értelme volt a betegszállítás különválasztásának ?? 


07.23.  Vélhetően elalvás miatt árokba hajtott egy autós a 84 -es főúton Rigács térségében. A helyszínre Sümegről vonultak tűzoltók és mentők; illetve mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.
Az egyik személyt roncsvágó segítségével lehetett csak az autóból kiszabadítani. A műszaki mentés és helyszíni ellátások után egy súlyos és egy könnyű sérültet szállítottak a mentők kórházba.


07.27 Szent Jakab napok Sümegen
Pedig olyan szépen kezdődött...Pénteken műzeumi nap, alkotótelep - megnyitó, komolyzenei koncert, bormustra, Lord koncert..
Szombaton hal-és vadételek főzőversenye, koncertek- aztán estére ideért egy viharzóna ami miatt a szervezők -érthető okoból a további programokat lefújták.  Aki a megtartott programokon résztvett, az jól érezte magát; :) -  A sümegi mentők idén főleg gyalog -és mozgóőrség biztosításával voltak jelen a rendezvényen.


 


08.12. Baleset a 84 -es főúton 

Itt a nyár és a megerősödött forgalom hozza magával a baleseteket is: ma reggel a 84-es főúton teherautó ütközött személyautóval. A balesethez a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat és a sümegi mentőket riasztották. A helyszíni ellátás után egy súlyos sérültet szállítottak kórházba.


08-19 Lengyelországban jártunk:

Augusztus 16-19 között a Sümegi Önkéntes Tűzoltók a lengyelországi Racotban jártak,hogy idén is részt vegyenek az ottani Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltó Kocsifecskendő versenyen; szám szerint a 16.-on. A színvonalas versenyen a csapatunk a második helyet érte el a Pomázi tűzoltókat és a Budapesti XIII. ÖTE csapatát megelőzve,viszont a csehországi Zdar Nad Sazavou városi lánglovagok mögött. A csapat tagjai Illés Máté; Illés Tamás; Kizmus Kornél, Maros Zoltán, Maros Zoltánné ; Marton György ; Merse Bálint ; Németh Kornél;Piszter Csaba; Sebestyénné Erdélyi Zsuzsa ;Sebestyén Ferenc és Zsemlye Patricia voltak.A verseny hivatalos végeredménye : https://drive.google.com/file/d/1szw7X6-vVoDgdGemPyzi6xXmnXSaaZXW/view?usp=sharing


2019 08 30 Beteg gyermek átszállítása Budapestre:


09.24. Mellkasi fájdalom jelentkezett egy helyi lakosnál; tehát felkereste az orvosi ügyeletet. (Hiába reklámozzuk évek óta a ttekg meglétét a lehetséges fórumokon, még mindig nem tudatosult eléggé az állampolgárokban). A MICS helyszínre irányította a sármelléki mentőhelikoptert, ami ellátás után a beteget kórházba szállította.


 


09.23. Kocsicsere...
Generátormeghibásodás az egyik Mercedesen .Kaptunk pótlásként egy Fordot... Csak hát ilyenkor derül ki  hogy a lepukkant csereautóban nincs elég  hely a felszerelésnek :(

..

09.28. Tömeges baleset felszámolása

Eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy személygépkocsi és egy gyerekeket szállító kisbusz a 83-as számú főút 10. kilométerszelvényében, Bakonyjákó külterületén 2019. szeptember 28-án 17 óra 5 perckor. A személyautóban hárman, a kisbuszban kilencen utaztak (egy sofőr és nyolc 2-15 év közötti gyermek) utazott, a mentők minden gyermeket kórházba szállítottak. Úgy tudjuk, egy Tolna megyei település, Aparhant kisbuszával utaztak, és egy sporteseményről tartottak hazafelé.
A baleset következtében a személyautót vezető 27 éves nő a helyszínen életét vesztette, további tizenegy személy megsérült. Ajkán végző  autónkat riasztotta MICS ,így Ők is részt vettek a kárhely felszámolásában.A 8-as főúton , Kamond térségében egy személyautó borult fel. A benne utazó család négy tagja -három gyermek és édsanyjuk- sérült meg a baleset során. Őket a mentők ellátás után  kórházba szállították. 

Mozgalmas nap volt egyként a továbbiakban is: mellkasi fájdalom miatt vonult 61-es Csabrendekre. A helyszíni TTEKG balatonfüredi kiértékelése során infarktust diagnosztizáltak. A megkezdett helyszíni gyógyszerelés után a beteget mentőhelikopter szállította kórházba kezelésre. Voltunk még combnyaktörött idős embernél, akinek nem mellesleg elhanyagolt fejsebe is volt.. Küszködtünk ezenkívül még "fényevő" emberrel , és részeg fejsérülttel is...
  

 

Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 72
Oszd meg !