Naptár
«  Szeptember 2021  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
HISTATS

Statisztika

2021

01.12.Megy minden a régi kerékvágásban: ( két napja elestem és ma már rászántam magam hogy szakemberhez forduljak) stb. 
Nyakunkon közben az éves továbbképzés is: 29 témakör; 29 teszt, plusz egy záróteszt. A Covid már csak hab a tortán..
Közben kicsit be is havazott:


 


01.14.Gyarapodunk is: a 61-es autó uj gumiszettet kapott; a betegellátás egy új FERNO lapáthordággyal bővült;és egy újvégtagvákuum-készlet is került az autóba az elhasználódott régi helyére

 


02.08  Országos a Szolgálat: Sümeg- Ajka -Pécs-Kaposvár-Veszprém-Farkasgyepű -Sümeg


0211. Országos a Szolgálat: Győrbe szállítottunk csigolyatörés miatt beteget:


02.13. . Országos a Szolgálat:Szívműtött beteg sebe vérezni kezdett;mi pedig visszaszállítottuk a  műtétet végző intézménybe.


02.16. Lábsérültek napja: : rosszul lépett-aláfordult a bokája- kisflexre fűrészkorongot szerelt és beindította- mi ppedig menjük a menthetőt:


2021.02.17. 22:23. Magas gázkoncentrációt mértek a tűzoltók egy sümegi lakóházban Gázszagot érzett és rosszullétre panaszkodott otthonában két lakó a sümegi Vázsonyi Vilmos utcában. A település önkormányzati tűzoltói a lakás fürdőszobájában található gázkészülék mellett rendkívül magas gázkoncentrációt mértek. A mentőket és a gázszolgáltató szakembereit kérték a helyszínre, kiérkezésükig elzárták a gázkészüléket. A mentők a két lakót megfigyelésre szállították.

Helyszín: Sümeg, Vázsonyi Vilmos utca

forrás: https://www.katasztrofavedelem.hu shorturl.at/grEOY


02 19 19/62  Győrben járt ;  61 egy tachycardiához lett riasztva. Ez utóbbi beteget a segélykocsiként a helszinre irányított Tapolcai esetkocsi szállította kórházba.
 
Idős  beteg otthonában az abszolút biztonságra törekedett:


03.01. Új világ köszöntött ránk: a magyar állam megszüntette közalkalmazotti jogviszonyunkat,és azt egészségügyi szolgálati jogviszonnyá minősítette át. Aki az új munkaszerződését nem írta alá,annak munkaviszonya automatikusan megszűnt e naptól kezdve.


03.01. Molnár Gábor is elbúcsúzott az OMSZ-től (tőlünk nem :D )


03-01. Országjárás: Somogy megye


03.21. Autóbaleset Sümegprágán
Éjjel két óra után ittas vezetés miatt előbb kerítésnek;majd villanyoszlopnak csapódott egy személyautó Sümegprágán. A járműben négy személy sérült meg súlyosan. A helyszínen a mentést a Sümegi Tűzoltóság és mentők; illetve tapolcai esetkocsi és zalaszentgróti mentők végezték. A mentők négy súlyos sérültet szállítottak Keszthelyi és Veszprémi Kórházba.


04.01 Pest megér egy estet...


Szomorú hírt kaptunk: életének 67. évében elhunyt nyugdíjas bajtársunk; Lang László.
 


04.30.Kőzősségi program: a tavaly májusfaállítás a jarványhelyzet miatt kimaradt. Az idén sikerült bepótolni: a szerencsés nyertes Kiss Győző lett.:)


05.11. A Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztályától az alábbi tájékoztatását adjuk közre mi is a balesettel kapcsolatban:

Az MH Pápa Bázisrepülőtér környékén látott mentőautók és a mentőhelikopter a hétfőn éjszaka végrehajtott amerikai ejtőernyős ugrások sérültjeit szállították kórházakba. Összesen 15 amerikai katona szorult egészségügyi ellátásra, közülük ketten még mindig kórházban vannak (csütörtöki információnk szerint – a szerkesztő). A sérültek között nincsenek magyar katonák.A sérülteket nagy erőkkel, mentőhelikopterrel és mentőautókkal szállították kórházba a pápai reptérről.( Köztük mi  is ott voltunk)


05.13 Halálos gázolás Káptalanfán-.
Meghalt egy hatvan év körüli nő Káptalanfán, akit elütött egy személyautó május 13-án. Gyepükaján felől Nemeshany irányába ment egy személyautó, amikor megcsúszott a nedves úton egy kanyarban, és elütötte a vele azonos irányban haladó gyalogost. Az autót egy 27 éves férfi vezette, aki egyedül utazott a járműben.2021. 05. 30. 11:33 három személyautó karambolozott a 84-es főút sümegi szakaszán, a 21-es kilométernél.
Három személyautó karambolozott a 84-es főút sümegi szakaszán, a 21-es kilométernél. Az esethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik áramtalanítottak két járművet. A mentők is a helyszínre érkeztek. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Helyszín: Sümeg, 84
Forrás:https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/modules/vesz/esemeny/39000/?back=https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/
https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/osszeutkozott-harom-auto-sumegen-4706278/
 


20210609 Két autó ütközött Sümeg külterületén

A megyei rendőrségi sajtószóvivő közölése szerint Bazsi felől közlekedett az egyik autó és kanyarodni akart egy kereszteződésben, amikor összeütközött a szemből érkező járművel, amely egyenesen akart tovább menni. Mindegyik autóban csak a sofőr utazott. Az utat lezárták, a forgalmat a környékre elterelik.

Kósi Zsolt, a Zala megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő elmondta, hogy egy sérültet feszítővágóval vágták ki a roncsból a sümegi önkormányzati tűzoltók. Úgy tudjuk, a szemből érkező autóban életveszélyes koponyasérülést szenvedett egy fiatalember, akit mentőhelikopter szállított kórházba. A másik autó vezetője nem sérült meg.


 


06.11.  Szomorű hírt kaptunk: elhunyt nyugdíjas bajtársunk; Varga József :(


2021.06.26. Magasból leesett combcsontörött beteg ellátása után..Köszönjük a légimentők segítségét!


06.27 Személyautónak ütközött egy motoros 84-es főútvonal Sümegi szakaszán. A baleset következtében a fiatalember súlyosan megsérült, ellátását a sümegi mentőegység kezdte meg, majd az ajkai esetkocsi személyzete folytatta és szállította el kórházba. Külön kiemelném Dóczi Dávid keszthelyi mentőápoló bajtársunkat, aki civilként érkezett a baleset helyszínére, és az ellátásba bekapcsolódva nagyban segítette azt. Köszönjük innen is! 


08.23..Akkumulátorhiba miatt indíthatatlanná vált az egxyik  sümegi autó. Műszaki vezetőnk trélert küldetett érte.
 A meghibásodott autót Veszprémbe szállították; és a hib elhárítása után még aznap ujra bevethetővé vált. Köszönjük a segítséget !

 


08.27. 62 autónk Ajkán , betegátadás után észlelte hogy az egyi gumijuk defektes.Az ajkai Molnár Gumiszervíz Kft-noha zárás közeli időpont volt- gyorsan és térítésmentesen elvégezte a gumi javítását, szerelését. Nagy köszönet Nekik innen is !


08.27. A regegl heti takarítás után 61 idős nőbeteget szalított kórházba;majd két beteggel Balassagyarmatra indult.Onnan hazatért, árverekedve magát az M0 dugóján;majd éjjel ittas személyt szállított Ajkára...
 

Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 75
Oszd meg !