Naptár
«  Szeptember 2021  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
HISTATS

Statisztika

2020.I. félév az archivumban 06.30-ig2020 II . félév


2020.0717 Budapest - egy ottani lakost szállítottunk át a fővárosi Nyirő Gyula Kórházba.
A sok leharcolt egészségügyi intézmény után üdítő színfolt volt ez a kórházi osztály. Ebben a modern épületben szép egységet alkotott a betegbiztonság , az esztétika és a funkcionalitás, Háromágyas, jól felszerelt kórtermek saját fürdővel; fóliázott ablakok, sok-sok kép a falakon, vidám színek alkalmazása- csak álmélkodtunk...

 


ilyen is van néha:

 


2020.08.16. Vácon jártunk -visszafelé meg beleragadtunk a pénteki M7 araszolgatásba:


2020.08.16. Mozgóőrségben :


2020.08.18. BUDAPESTEN
Budapestre az operáló intézetbe visszaszállítottunk egy beteget ;akinek a műtéti sebe vált problémássá...:/
Hazafelé obstipáció megoldása vált mentési feladattá; illetve egy több órás elhunyt állapotáról kellett meggyőződnünk..
.


2020.08.23 És mert jó arcok vagyunk; szinte már rendszeresen besegítünk Zalának..


 


09.01. Az ígéretnek megfelelően elkezdődött a Covid 19 járvány második hulláma. Ajkán a kórház nem lesz kiürítve (egyelőre) viszont a fertőző osztályt végképp kiürítették;és átköltöztették a rehabilitációs osztály épületébe. A rehabilitáció. megy a főépületbe; mi pedig Red Zónaként a kiürített fertőző földszintjére. Lesznek itt még éredekes dolgok...
A betegek és tesztelések száma emelkedik folyamatosan...


09.03.A "hogyan ne parkoljunk" versenyünk heti győztese:

 


09.13. Idős nőbeteget szállítottunk egy kórház sbo-jára. A személyzet első kérdése felénk az volt ,hogy miért itt jöttek be?


Hát mert az volt felírva ,hogy Sürgősségi betegellátás- amúgy az ablakon nehéz beemelni a hordágyat..


2020.09.11. Átadták a Mentők Napi kitüntetéseket

Mint ismeretes, a május 10-i ünnepséget a koronavírus járvány miatt idén elhalasztották, arra azonban a biztonsági rendelkezések maradéktalan betartásával mégis lehetőséget tudtak teremteni, hogy a kitüntetettek az elismeréseiket méltó módon, személyesen vehessék át. Szeptember 9-én a Pesti Vigadóban tartott ünnepélyes átadón több, mint száz bajtársunk vehette át az elismerésekkel járó plaketteket. Az eseményen készült képeket ide kattintva tekinthetik meg. Gratulálunk minden bajtársunknak!

Kitüntetések a Mentők Napja alkalmából

Az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 72. évfordulója alkalmából az alábbi miniszteri, valamint főigazgatói szintű elismerésekben részesültek Régiónkban dolgozó Bajtársaink.

Magyar Mentésügyért Emlékérmet kapott:Dr. Kreft Horváth Lóránd (Komárom város, alpolgármester)

Dr. Orovecz Béla Emlékérmet vehetett át:Karáth János (Balatonfüred, állomásvezető/mentőápoló)

Főigazgatói Dicséretben részesült:

Hajdu Zoltánné (Tatabánya, megyei gazdasági és műszaki osztályvezető)

Puskás Ferenc (Várpalota, mentőápoló)

Szoboszlai László (Bicske, mentőgépkocsi-vezető)

Iránytű Díjat kapott:

Csizmadia Róbert (Pápa, mentőgépkocsi-vezető)

Divald Gergely (Veszprém, mentőápoló)

Nagy László Dávid (Dunaújváros, mentőtechnikus)

Dr. Kresz Géza Emlékérmet vehetett át:

Torma János (Sümeg, mentőápoló)

Szalontai Árpád (Veszprém, főápoló)


09.22. Kontakt személyek szűrése az Ajkai Mentőállomás udvarán
Minden tartalékát mozgósítja az OMSZ hogy minél több konaktszemély legyen szűrhető. Egy viharvert öreg Ford mentő szolgál most mintavevő helységként a nem karanténban levő, szabadon mozgó személyek mintavételi helységéül.


10.02. Ajka; Red Zóna szolgálat:a járvány előrehaladtával az OMSZ-ra hárul a mentésen;betegszállításon kívül még a tesztelések végzése, a fertőtlenítő zónák üzemeltetése is.


 


10.08.Reggel Gyepűkajánban balesethez vonultunk elalvás miatt személyautó ütközött parkoló autóknak. (két könnyű sérült ) Vonultunk sztrokos beteghez, akiről kiderült hogy stroke-ja évekkel korábban történt - viszont lázas és Covid-gyanús. Beöltözés ,majd tranzit Ajkára. Fertőtlenítés az ajkai Red Zónában; majd Pápa környékén segítettünk be.  
Volt tehát minden, ahogy mondani szokták a-tól z-ig.. 


10.12. Szinte folyamatosan érkeznek a betegek az ajkai infektológiára. A járvány egyre több beteget eredményez...


2020.10.14. Szinte egész nap mozgásban mindkét autónk. Mennek a mintavételek- az egyik autónk ennek végeztével reanimatiohoz vonult; -sajnos sikertelen volt minden erőfeszítés ellenére
Másik autónk a környék mentési+ betegszállítási feladatait látta el ; végül szállítottunk Covid gyanús beteget Ajkáról Zalaegerszegre -Ajka SBO mára betelt.


10.15 Cseppet sem szokatlan helyzet az ajkai Red Zónában:

 


10.27.Több mint kétszáz koronavírusos egy Veszprém megyei szociális intézményben

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében az október 26-i adatok szerint 202-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük 9 személyt kezelnek jelenleg kórházban, a többi ellátott állapota kielégítő vagy tünetmentes – tájékoztatta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese, Fazekas Andrea az Indexet. Arra is kitért, hogy 54 dolgozó koronavírustesztjének eredménye lett pozitív. A Veszprém megyei intézmény alaptevékenységei közé tartozik – többek között – a fogyatékos, pszichiátriai beteg, szenvedélybeteg és fogyatékos személyek ápolása, gondozása, egyéb habilitációs és rehabilitációs jellegű ellátása.

Hétfőn a parlamentben a jobbikos Rig Lajos az azonnali kérdések órájában arról beszélt, hogy egy héttel korábban olyan információt kapott, miszerint az állami fenntartású, ugyanezen intézményhez tartozó darvastói foglalkoztató intézetben is felütötte fejét a koronavírus-járvány. Azt is elmondta, hogy ezzel kapcsolatban írásbeli kérdéssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi).

Parlamenti sablonválaszában Vitályos Eszter Zsuzsanna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára azt mondta, hogy nem tud arról,

hogy a darvastói foglalkoztató intézetben járványügyi gócpont alakult volna ki, de utána fognak nézni, és minden szükséges járványügyi intézkedést meghoznak és betartatnak majd.

Rig Lajos a viszontválaszában azt mondta, az Emminek küldött írásbeli kérdése után, múlt hét csütörtökön és pénteken kezdték el a teszteléseket a darvastói intézetben, és az első információi szerint a 120 tesztből 102 pozitív lett.

A Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének küldött – október 21-én jegyzett – levelében Rig Lajos arról tájékoztatott, hogy a darvastói telephely dolgozói szerint több dolgozó és gondozott is elkapta a vírust. A minisztertől arra kért választ, hogy mikor várható az intézmény teljes tesztelése.

Sajnos van, aki lélegeztetőgépre került. Mivel az idősotthonokban, szociális intézményekben ellátottak is a veszélyeztetett csoportba tartoznak, ezért szükséges lenne a fokozott védelemre

– írta a jobbikos képviselő.

Mivel a szóban forgó intézménynek több telephelye is van (Dáka, Kamond, Lesencetomaj, Nyírlak, Fenyveserdő otthon Veszprém, Gondozóház Veszprém, Darvastó), az Index újabb kérdésekkel kereste meg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségét, hogy kiderüljön, mely telephely vagy telephelyek érintettek a koronavírus-fertőzésben.
Forrás:https://index.hu/belfold/2020/10/27/tobb_mint_ketszazan_fertozodtek_meg_koronavirussal_egy_veszprem_megyei_szocialis_intezmenyben/
 


10.27.Ezen a napon Ajkáról szállítottunk egy beteget Pécsre. Menet közben aztán úgy alakult a dolog; hogy Tolna megyében ;Tamási Mentőállomáson adtuk  át a beteget egy pécsi egységnek. Visszaúton Veszprémből Farkasgyepűre szállítottunk át betegeket;majd állomáshelyre érve felkerestük Sümegen a  NÉMETH AUTÓJAVÍTÓT; ahol a 61 -es autónkat téli gumival szerelték fel . Este eztán Tapolcáról Ajkára vittünk bordasérültet; hajnalban pedig sikertelen reanimatioban segédkeztünk


A járvány második hulláma telibe kapta az országot. Bárhol, bárki elkaphatja a fertőzést...A veszély csökkentéséhez szüksges lenne a védőeszközök fokozottabb használata, a meglévő szabályok betartása- aztán majd meglátjuk...
A betegeteket a Covid-koordinátor és megyei irányítás döntése alapján szállítjuk az éppen szabad ágykapacitással rendelkező osztályokra. 
Volt példa: 

  • Nagykanizsa -Győr
  • Nagykanizsa-Ajka
  • Devecser- Zalaegerszeg
  • Sümeg -Tatabánya szállításokra is
    Mindehhez hozzá kell adni a betegátadások, kötelező fertőtlenítések idejét; plusz az ózongenerátor 2x20 percét. és a hazaút menetidejét. :(

     

 
 


10.29.Napi program: Lesencetomaj-Tapolca-Sümeg-Bazsi-Székesfehérvár-Balatonfüred-Ajka-Sümeg-Rezi-Keszthely -Sümeg-Veszprém.Sümeg
#éjszakasemalszunk  Veszprém éjjel; fél háromkor otthon. Reggel hat előtt új feladat: 90 éves beteg várta tőlünk hogy minden baját megoldjuk..
.


 


11.06. A mai napon a nappalos autónk téli gumiabroncsokkal lett felszerelve a Németh Autójavítónak köszönhetően. Munkájukat köszönjük ! 

 


11.11. Ez az ebéd a mikroban ,megenni már / még nem volt időnk..


 


A Covid minket is utólért: két dolgozó teszje lett pozitív.. 


11.26 Stefanics László egyéni vállalkozó nem először adta jelét segítőkészségének. Most a mentőállomás udvari térvilágítása újult meg segítségének köszönhetően: két modern, energiatakarékos, mozgásérzékelős LED-reflektort adományozott az állomásnak; amik azóta felszerelésre is kerültek ! Segítségét, önzetlenségét még egyszer; innen is köszönjük!


2020.11.29 HAJNALI FAGYOK ,CSÚSZÓS UTAK, BALESETEK. Úgy tűnik , hogy az autósok egy részében még nem tudatosult;hogy már november végén járunk.
Az utak reggelente síkosak; lefagyásokkal tarkítottak.. ezen a reggelen is két baleset volt Sümegen.
A mikrobusz balesetében ketten sérültek meg;akiket a tűzoltóknak kellet a járműből kiszabadítani;illetve a mentők a kórházba szállították Őket.12.03 Szívbeteg rosszulléte 
Egy Sümeg környéki faluban háziorvos kért mentőtt szívebetg pácienséhez. A MICS ide  küldte az éppen Ajkán lévő MOK-ot. A helyszini ellátást ők megoldották;aztán a beteget kórházba szállítottuk. A segítséget köszönjük ! 

 12.05 ADOMÁNY A SÜMEGI MENTŐKNEK

Ismét gyarapodott a Sümegi Mentőállomás:Dóber László egyéni vállalkozása jóvoltából:a mentőállomás kapott egy korszerű; nagy teljesítményű ;STIHL RE-90 típusú magasnyomású mosót.
A készüléket gépjárműveink és a garázs tisztításakor tudjuk majd hasznosítani.

Dóber Lászlónak egy nagy köszönet még egyszer a támogatásért !


12.07. Egy kis Budapest :Miskolcról érkező beteget vettünk át és szállítottunk Balatonfüredre .Hazaérve pedig A Menza finom ebédje várt minket:)


12.07. Köszönjük szépen a Cseh és Molnár családnak a felajánlást! 


12.09. És amikor minket is meglepetések sora kezd érni: Gárdos Tamástól és feleségétől, Anikótól kaptuk.


12.18. Tanainé Bándi Andrea a K&H Bank sümegi fiókigazgatója adott át a mai napon ajándékcsomagot munkánk elismeréseként mentőállomásunk dolgozói részére. Köszönjük!


 


Lang László nyugdíjas kollégától kaptak mentőállomásunk dolgozói maszkokat Csomor István közreműködésével és támogatásával. Köszönjük !12.22. A mai napon a veszprémi red zone-ban fertőtlenítettünk. Már indultunk volna, mikor odalépett hozzánk egy fiatal lány és fiú. Megszólítottak minket, hogy a mentősöknek szeretnének átadni egy ellátmány csomagot munkánk elismeréseként. Köszönjük Csizmadia Zsófiának és Éri Mátyásnak !


 


12.23.12.23. A mai nap Essesné Ferenczy Orsolyától kaptuk ezt a szép csomagot finom sütikkel. Köszönjük!

12.26. Egy helybeli házaspár lepett meg minket teljesen váratlanul: nagy ajándékcsomaggal leptek eg minket :) Nevüket kérésükre nem írjuk ki; a FB -on sem adtuk hírül ugyanezen okból.
Ezzel együtt: H.J. & S.G : nagyon szépen köszönjük !!


12.25 Karácsony az állomáson:


2020.12.29. Személyautó ütközött kamionnal Mihályfán; a Kossuth utcában.
A balesethez a sümegi mentők és tűzoltók vonultak. A tűzoltók áramtalanítoták a járműveket;
a mentők ellátás után egy sérültet szállítottak kórházba.


 

Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 75
Oszd meg !