Naptár
«  Szeptember 2021  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
HISTATS

Statisztika

2020.I. félév


01.13.Lezárult a betegkísérői tanfolyam, melyet gépkocsivezető bajtársaink számára szerveztek. Sümegi mentők közül részt vett: Csikós László, Bardon Gyula és Németh Csaba. A tanfolyam végeztével tizenhat fő tett le sikeres vizsgát, melyhez innen is gratulálunk ! smile


01.16. Ez az év is jól kezdődik: minden különösebb ceremónia nélkül Sümeg mentőállomás új autót kapott.
Az eddig nappalos autóként szolgáló MA 06-05 helyett érkezett az MA 12-12 frsz Mercedes. Egyelőre szinén csak nappalosként...01.23. ÉLETMENTŐ APPLIKÁCIÓ TELEFONRA!

MOSTANTÓL APPLIKÁCIÓN IS RIASZTHATOD A MENTŐKET !  

Vészhelyzet esetén egyetlen gombnyomással felhívhatod az Országos Mentőszolgálatot, egyszerre elküldheted a pontos helyedet és az előre feltöltött egészségügyi adataidat!
Az ÉletMentő alkalmazás plusz funkcióként tartalmazza a hozzád legközelebbi gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is.
Ingyenesen elérhető iOS-en és Androidon, töltsd le Te is! Figyelem! A kipróbáláshoz ne éles hívást, hanem a teszt üzemmódot (a kijelző bal felső sarkában) használd!

iOS: https://apps.apple.com/…/a…/%C3%A9letment%C5%91/id1494226172

Android: https://play.google.com/store/apps/details…0210  Két turnus mentőápoló sikeres vizsgát követően szerzett 5.5 képesítést -köztük négy Sümegen teljesít szolgálatot
Gyalog Balázs; Tomor Zoltán; Ferenczy Ákos; Kiss Győző : Gratulálunk !


 


02.15 Autóbaleset a 84-e főút sümegi szakaszán
Összeütközött két személyautó szombat este a 84-es főúton, Sümeg térségében. Műszaki mentés céljából a sümegi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki a baleset helyszínére. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

https://www.veol.hu/…/ket-auto-utkozott-a-84-es-uton-36090…/
 


02. 29. Két kivonulás között egy kis garázstakarítás :
#hétvégénúgysemcsinálnaksemmit03.01.  Gógánfán szervezett elsősegély oktatást Nagy Márta polgármester asszony és nyugdíjas kollégánk Lang László. A kissé szokatlan időpont ellenére 24 helybéli hallgatta meg Varga Károly és Maros Zoltán előadását, mely több témakört érintett.

Képek:
   
Híradás erről a megyei újságban : https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/elsosegelynyujtasi-technikakkal-ismerkedtek-a-goganfaiak-3649875/


03.03.  Adomány a Sümegi Mentőállomásnak

Véget ért és szép eredménnyel zárult a Sümegi Metrical Kft. akciója; melynek során a lakossági vásárlások során keletkezett bevételei egy részét a helyi rendőrség.tűzoltók, mentők támogatására fordítja. Az akció során a vásárlók dönthették el, hogy vásárlásaik után járó támogatási összeg kikhez kerüljön. Az összeget a Metrical Kft vezetősége nagyvonalúan kiegészítette; így került átadásra a metőállomáson 158742 Ft. .. Az átadón megjelent a Metrical Kft. részéről Horváth Lajos és Horváth Pál; az OMSZ KDR képviseletében Nátrán Albin vezető mt.; a Sümegi Mentőállomás személyzete ; Illetve a Sümeg TV stábja is.

A Metrical Kft évről évre folyamatosan támogatja a mentőállomást; amit ezúton is nagyon köszönünk !

 


03.11. A Kormány veszélyhelyzetet hírdetett ki az ország területére:


 


2020.03.13. A 8-as főút litéri gyorsforgalmi - egyébként a dupla záróvonallal elválasztott-szakaszán gondolta úgy egy személyautó vezetője; hogy ott kell neki megfordulni ... Ekkor ütközött neki egy furgon a sérülteket a mentők ellátás után kórházba szállították. Az ellátásban részt vett a Veszprémben tartózkodó és másokkal együtt riasztott 62-s  sümegi autó is.


03.14.  Tanácsok a koronavírus elleni védekezéshez !

!.


03.17. Vállalkozói támogatás a mentőállomásnak
Ma megkereste Gárdos Tamás, a nemesgulácsi „MENZA”  tulajdonosa  Kovács Tibor állomásvezetőt, hogy a holnapi naptól ( 03. 18. ) visszavonásig a kialakult helyzetre való tekintettel minden nap a nappalos személyzet részére leszállít egy-egy ebédet térítésmentesen. Amennyiben a mentőegység állomáshelyén tartózkodik, csengetni fog a futár. Ebben az esetben a főigazgatói utasításnak megfelelően  az ajtóban vehetjük az ételt. Ha szállításban vannak a kollégák, úgy a kórház portán adják le az ebédeket.
Gárdos Tamásnak nagy köszönet a felajánlásért ! :)


03.19. Vállalkozói támogatás a mentőállomásnak 2.
Ma Újabb segítséget kaptunk: Cseh Béla; a "GYÉMÁNTFÉNY AUTÓKOZMETIKA SÜMEG" tulajdonosa használatba adott  egy ózongenerátort; mellyel a meglevő fertőtlenítőeljárásokat még hatékonyabbá tudjuk tenni.
Cseh Bélának nagy köszönet a felajánlásért !


03.22. Vállalkozói támogatás 3.
Hétvégére is jutott egy meglepetés: Kenyeres Melinda;a HUBER CUKRÁSZDA &  PRESSZÓ tulajdonosa lepte emeg a mentőállomás szolgálatban lévő személyzetét süteményeivel
Kenyeres Melindának nagy köszönet a felajánlásért !


03.23. A téliesre fordult időjárás némileg meglepetést okozott- kezdtük már megszokni a kellemes tavaszias időjárást. A koronavírusos betegek is megjelentek a környékünkön: ezen a napon is került néhány beteg emiatt kórházba. Az eszközpótlás megoldott, és az ózongenerátornak is jó hasznát vesszük. smile
Ami nekünk is szokatlan; az hogy az érvényben lévő módosított TEK miatt minden Sümeg környéki beteg mostanság a Veszprémi kórházban kap ellátást.. Megnőnek a megtett távok  és a menetidők annak minden következményével. No majd meglátjuk..


04.09.


04.20 Adomány a Térségi Vállalkozók Egyesületétől.
Sümegi és környéki vállalkozók közösen tesznek jó ügyekért - ez eddig is így volt és a jó szándékuk nem lankad továbbra sem.
Az egyesület képviseletében Kovács László TVE -elnök adományozott a sümegi mentőállomásnak egy korszerű Wellion márkájú infra homlok-és fülhőmérőt.
Molnár Miklós méhész pedig az állomás dolgozóinak immunrendszerét, egészségét erősíti termelői mézével. Nagy köszönet a segítségért, támogatásért ! 
 


04.30. Kovács Mihály  bajtársunk bejegyzése a FB  -oldalán :
'A mai napon egyesületünk tagja, Dr. Szalai Mária doktornő, önkormányzati képviselő juttatta el és adta át a Sümegi Kórház és a Sümegi Mentőállomás áldozatos dolgozóinak az önkénteseink munkájával készült orr-szájmaszkokat. A Kórház részéről Julianna Bakos, a Mentőállomás részéről pedig Kovács Tibor vette át az egyesületünk felajánlását, akik örömüket fejezték ki és elmondták, hogy a központi ellátás mellett nagy segítség az általunk adott háromrétegű és mosható maszkok. Ezúton is köszönjük a sümegi önkénteseinknek: Pethőné Berki Ildikó ,Kovácsné Marikának, Szász Ildikó, László Kami -nak, Kenyeres Gabriellának, Makrai Lajosnénak az áldozatos munkájukat.Külön öröm, hogy várpalotai barátaink: Kovács Xénia (XeZo Kft. varroda), Kőszegi Nikolett, Farkas Kiscsünt Attila és Kerek Gergő is segítettek, támogatják a Sümegen folytatott tevékenységünket.

Vigyázunk egymásra Sümegen is!"


05.04 Együtt sikerülni fog! - siker az Euronics pályázatán

A Euronics pályázatot hirdetett, melyre a magyarországi egészségügyi intézmények jelentkezését várták, hogy utána több 25 millió forint értékben osszanak szét közöttük háztartási gépeket. 
A cég 150 háztartási nagygépet, így (50 hűtőgépet, 50 mosógépet és 50 szárítógépet), illetve 150 Dyras háztartási kisgépet oszt szét 75 hazai fekvőbeteg szakellátást nyújtó intézmény, kórház és mentőállomás között.
A pályázatra bárki jelentkezhetett, a leadás pedig 2020 április 6. és 14. között volt lehetséges. A jelentkezéseket elektronikus formában várták ezen az oldalon. A lehetőséggel élve a sümegi mentőállomás is beadta pályázatát az Euronicshoz - nem volt vesztenivalónk.. Nem kis meglepetésre bekerültünk a sikeres pályázók közé; így az akciónak köszönhetően több értékes műszaki cikkel gazdagodott az állomás:

  • egy Whirlpool mosógép,
  • egy Electrolux szárítógép,
  • egy Dyras kenyérpirító és
  • egy Dyras vízforraló került kiszállításra az Euronicsnak köszönhetően. 

Nagy köszönet Kovács Balázsnak ,Stefanics Lászlónak ,Kovács Tibornak; Bakos Gergőnek,Simon Rolandnak és mindenkinek; aki az akcióban az Euronics és a mentőállomás részéről részt vett !


2020.05.06. Szállítunk betegeket a megyében ide-oda  Ajka-Pápa- Farkasgyepű között;majd Ajkán a Red Zónában gépjármű-fertőtlenítés és ruhacsere zajlott.


05.09 Szerencsés kimenetelű  motorosbaleset Kamond és Kerta között: egy motoros a kanyar ívét elhagyva bement a vetésbe. Személyi sérülés nem történt.


A 2020-as Mentők Napi megemlékezéseket a koronavírus-járvány  átszabta: elmaradtak az eddig hagyományosan megtartott mentőállomások nyílt napjai; és a központi ünnepi megemlékezések.
A jubileumi elismerő oklevelek átadása a mentőállomásokon történtek meg ennek megfelelően. Simon Roland 15 éves; Torma János pedig 40 éves jubileumi elismerésekben részesültek smile 


05.15. Járjuk a megyét le-és fel.  Mindkét autónk Veszprémben betegátadáson


05.17Járjuk a megyét- nappal Veszpém, Farkasgyepű , Ajka, éjjel Keszthely :


05.25.Összeütközött két személyautó Csabrendeken -két sérült
A sümegi mentőket és az önkormányzati tűzoltókat riasztották a balesethez, amelynek következtében olaj folyt az útra. A tűzoltók áramtalanították  a gépkocsikat. A helyszínre érkeztek a csabrendeki önkéntes tűzoltók is.Információnk szerint egy ittas autós lökött az árokba egy másikat, amikor utolérte azt Csabrendeken az Árpád utcában. Ketten könnyebben megsérültek.

05.26. Ajka  Amit talán kevesen tudnak: a vírusjárvány elleni küzdelem részeként Pl. Ajkán is létrehoztak egy un. Red Zonát, ahol a fertőzőtt beteg átadása után megtörténik a mentőautó többlépcsős fertőtlenítése;és az elhasznált eszközök  pótlása. Innen indulnak nem mellesleg a mintavételi tesztek elvégzésére az arra kijelölt mentőautók.és itt tároljuk a levett mintákat a laborba szállításukig.


06.02. Egyszerű hipertóniának indult. A beteg elmondása szerint három napja nincsen jól.. Orvosi ügyelet volt kinn nála; magas vérnyomását gyógyszerelték, tanácsokkal ellátták. Mivel közérzete nem javult, ismét hívta a mentőket. Kiérkezve 39,4°C testhőt, 105-ös pulzust, 12--es vércukorszint volt mérhető.
A protokollnak megfelelően teljes beöltözéssel folytatódott az ellátás.
.


06.04.Heti takarítottunk és voltunk egy kicsit Székesfehérváron:


 


06.08. Egy kis kiruccanás - Dorog  Egy COVID-ból  gyógyult beteget szállítottunk a Dorogi Kórházba. Nap végére még egy sikertelen CPR jutott... sad


06.09. A járványintenzitás csökkenése, és az ajkai kórházban folyó átalakítási munkák miatt a Red Zona visszaköltözött a helyi mentőállomásra. A költözködéssel el is telt a délelőtt..
A délutáni felhőszakadásban a 8-as  főút Bakonygyepesi szakaszán egy szerb kamion átszakítva a szalagkorlátot borult az árokba. Ide először a COVID mentő ékezett;majd az Ajkán végző sümegi 61-es.
Személyi sérülés nem történt;az anyagi kár jelentős volt. Egy környékbeli idősotthonból a COVID mentő egy beteget szállított Pápai Kórház SBO-ra.
VEOL- tudósítás erről
:https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/arokba-hajtott-egy-kamion-bakonygyepes-es-kislod-kozott-3832923/


2020.06.11 .Reggel heti takarítás; majd délelőtt átszállítás Ajkáról Budapestre;amivel el is el is telt a napunk...


06.21. Fának ütközött egy személygépkocsi Sümegen, a Petőfi Sándor utcában. A balesethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották. Az egység egy embert kiemelt a járműből; akit a mentők. ellátás után kórházba szállították. Délután egy beteg ellátásához kértünk és kaptunk helikopteres segítséget :

videó https://youtu.be/e2LnIZsnJS8


A Metrical Kft által nyújtott korábbi támogatásnak köszönhetően "beárnyékolódhatott" a mentőállomásunk !
Régi hiányosság pótlódot ennek köszönhetően;ugyanis a mentőállomás épülete sem hőszigetelést, sem árnyékolást sem klimatizálst nem kapott építésekor ; emiatt az épület nyaranta rendszeresen átforrósodott sad


2020. 06.30. A mai napon a mentőállomáson került sor kötetlen formában köszönetünk kifejezésére Gárdos Tamásnak; a  PRO&FLOR Vendéglátóipari. Kft. vezetőjének;aki  a Covid járvány kezdete óta rendszeres és térítésmentes napi meleg étkezést biztosít a mentőállomás aznapi személyzete számára.
Támogatását még egyszer, innen is köszönjük !!  smile

 

Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 75
Oszd meg !