Naptár
«  December 2021  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
HISTATS

Statisztika

 


 


007.05. Májusfa-kitáncolás  Gyalog Balázséknál:

 


07.15.  Bedolgoztunk Zalának 
60 év körüli férfi eszméletvesztéses rosszulléte (és zalai kocsihiány) miatt riasztották Sümeget. A helyszíni  TTEKG -n Balatonfüred infarktust diagnosztizált elsődlegesen. A helyszín miatt a beteg további ellátása Zalaegerszegen látszott célszerűnek. Emiatt kértük a zalai bajtársak segítségét; mely az egerszegi esetkocsi képében érkezett elénk és Ők szállították le a beteget  a célintézménybe.


 


.07.18 Benőtt köröm , mint mentő-és SBO-feladat . Az általunk mentőautóval beszállított személy szerette volna, ha megvárjuk és ellátás után haza is visszük..
A fogszabályzós mentőfeladat után azt hittük meglepetés már nem érhet minket...


07.19.Ha már egyszer sárgák az autóink..bemegyünk az egyik kórházba. Ember ott álldogál ;kezében egy szatyorral - benne a holmija. Az instrukció szerin eltranszportáljuk egy másik kórházba. Mehetne busszal,, stb. de így kényelmesebb. Kisétál az épületből + beül + utazik + kiszáll. Önállóan ,segítség nélkül mozog, térben/időben orinetált , akut sürgősségi ellátást nem igényelt . de azért mi visszük. Akkor mi értelme volt a betegszállítás különválasztásának ?? 


07.23.  Vélhetően elalvás miatt árokba hajtott egy autós a 84 -es főúton Rigács térségében. A helyszínre Sümegről vonultak tűzoltók és mentők; illetve mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.
Az egyik személyt roncsvágó segítségével lehetett csak az autóból kiszabadítani. A műszaki mentés és helyszíni ellátások után egy súlyos és egy könnyű sérültet szállítottak a mentők kórházba.


07.27 Szent Jakab napok Sümegen
Pedig olyan szépen kezdődött...Pénteken múzeumi nap, alkotótelep - megnyitó, komolyzenei koncert, bormustra, Lord koncert..
Szombaton hal-és vadételek főzőversenye, koncertek- aztán estére ideért egy viharzóna ami miatt a szervezők -érthető okokból a további programokat lefújták.  Aki a megtartott programokon részt vett, az jól érezte magát; :) -  A sümegi mentők idén főleg gyalog -és mozgóőrség biztosításával voltak jelen a rendezvényen.


 


08.12. Baleset a 84 -es főúton 

Itt a nyár és a megerősödött forgalom hozza magával a baleseteket is: ma reggel a 84-es főúton teherautó ütközött személyautóval. A balesethez a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat és a sümegi mentőket riasztották. A helyszíni ellátás után egy súlyos sérültet szállítottak kórházba.


08-19 Lengyelországban jártunk:

Augusztus 16-19 között a Sümegi Önkéntes Tűzoltók a lengyelországi Racotban jártak,hogy idén is részt vegyenek az ottani Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltó Kocsifecskendő versenyen; szám szerint a 16.-on. A színvonalas versenyen a csapatunk a második helyet érte el a Pomázi tűzoltókat és a Budapesti XIII. ÖTE csapatát megelőzve,viszont a csehországi Zdar Nad Sazavou városi lánglovagok mögött. A csapat tagjai Illés Máté; Illés Tamás; Kizmus Kornél, Maros Zoltán, Maros Zoltánné ; Marton György ; Merse Bálint ; Németh Kornél;Piszter Csaba; Sebestyénné Erdélyi Zsuzsa ;Sebestyén Ferenc és Zsemlye Patricia voltak.A verseny hivatalos végeredménye : https://drive.google.com/file/d/1szw7X6-vVoDgdGemPyzi6xXmnXSaaZXW/view?usp=sharing


2019 08 30 Beteg gyermek átszállítása Budapestre:


09.24. Mellkasi fájdalom jelentkezett egy helyi lakosnál; tehát felkereste az orvosi ügyeletet. (Hiába reklámozzuk évek óta a ttekg meglétét a lehetséges fórumokon, még mindig nem tudatosult eléggé az állampolgárokban). A MICS helyszínre irányította a sármelléki mentőhelikoptert, ami ellátás után a beteget kórházba szállította.


 


09.23. Kocsicsere...
Generátormeghibásodás az egyik Mercedesen .Kaptunk pótlásként egy Fordot... Csak hát ilyenkor derül ki  hogy a lepukkant csereautóban nincs elég  hely a felszerelésnek :(

..

09.28. Tömeges baleset felszámolása

Eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy személygépkocsi és egy gyerekeket szállító kisbusz a 83-as számú főút 10. kilométerszelvényében, Bakonyjákó külterületén 2019. szeptember 28-án 17 óra 5 perckor. A személyautóban hárman, a kisbuszban kilencen utaztak (egy sofőr és nyolc 2-15 év közötti gyermek) utazott, a mentők minden gyermeket kórházba szállítottak. Úgy tudjuk, egy Tolna megyei település, Aparhant kisbuszával utaztak, és egy sporteseményről tartottak hazafelé.
A baleset következtében a személyautót vezető 27 éves nő a helyszínen életét vesztette, további tizenegy személy megsérült. Ajkán végző  autónkat riasztotta MICS ,így Ők is részt vettek a kárhely felszámolásában. 


09.28. A szív világnapja alkalmából egészségnapot szervezett az Egészségfejlesztési Iroda Sümegen . A Járóbeteg Szakellátó Központban a sümegi és környékbeli lakosok élhettek az ingyenes szűrővizsgálatok lehetőségével. Az elmúlt időszak jelentős eszközfejlesztésének eredményei nyomán modern eszközöket, berendezéseket vehettek igénybe a jelentkezők. Ezen a napon használhatták elsőként a mammográf készüléket, mely az egyik legjelentősebb eredménye az egészségfejlesztési intézkedéseknek. Sümeg mentőállomást Bakos Gergő képviselte, és az  újraélesztés alapfogásait népszerűsítette a jelelnlevők között.

A Városi Tv felvétele erről:

x


10.13.  A 8-as főúton , Kamond térségében egy személyautó borult fel. A benne utazó család négy tagja -három gyermek és édsanyjuk- sérült meg a baleset során. Őket a mentők ellátás után  kórházba szállították. 

Mozgalmas nap volt egyként a továbbiakban is: mellkasi fájdalom miatt vonult 61-es Csabrendekre. A helyszíni TTEKG balatonfüredi kiértékelése során infarktust diagnosztizáltak. A megkezdett helyszíni gyógyszerelés után a beteget mentőhelikopter szállította kórházba kezelésre. Voltunk még combnyaktörött idős embernél, akinek nem mellesleg elhanyagolt fejsebe is volt.. Küszködtünk ezenkívül még "fényevő" emberrel , és részeg fejsérülttel is...
 


2019.10. 14  Pályázatot írtak ki az OMSZ főigazgatói feladatra
https://www.kormany.hu/download/9/24/b1000/P%C3%A1ly%C3%A1zati%20felh%C3%ADv%C3%A1s.pdf

Érdekesség -és kissé furcsa-hogy orvosi végzettség és nyelvtudás előnyt jelenthet...


10.28.  Nem volt egy unalmas nap az október 28 nálunk...találkoztunk idős beteggel aki vélhetően rendszertelenül szedett gyógyszerszedése miatt került bajba ( Vc 32,5 mmol/l; RR 245/125)...
Keresgéltünk három napja hasfájós beteget, orvost és beutalót (külön-külön)  átkeresztelt utcában és pontatlanul megadott lakcímeken..Éjjel egy furcsa történetbe csöppentünk: állítólag szarvasok vonulása miatt állt meg a 84-es főúton egy autó; aminek állítólagos kivilágítatlansága miatt egy másik autó hátulról nekiütközött. A sérültként jelentkező személyek viszont meggondolták magukat és hirtelen eltávoztak a helyszínről
..


11.02. Mentek az autóink egész nap: lépruptúra gyanúja miatt szállítottunk autóbaleset sérültjét kórházba; motorverseny sérültjéhez riasztottak minket;  láttunk el allergiás/asztmás beteget ; voltunk éjjel Keszthelyen..

  

12.04 Egy kis tél :


12.09. Pécsen jártunk-és érdekes tapasztalatokkal gazdagodtunk...

 


12.21.  Részt vettünk a hagyománnyá váló Sümegi Ádventi Forgatagi rendezvényen. Főztünk forralt bort ; s a kisebbekre gondolva teát is. Bár az időjárás nem volt nagyon kegyes hozzánk, azért jól éreztük magunkat. Innen is köszönjük mindenki segítségét; munkáját; aki bármilyen módon /borral , fűszerrel, gyümölcsökkel , munkájával segített minket ! 

 2019.12.26. 17:36 Közlekedési baleset  történt Sümegnél

Három embert a tűzoltók szabadítottak ki a járművekből.

Összeütközött két személyautó Sümeg közelében, a Zalahaláp és Tapolca felé vezető, 7319-es úton. . A helyszínre érkeztek a keszthelyi hivatásos tűzoltók is. Az érintett útszakaszt lezárták.A két járműbe összesen hárman beszorultak. Őket a műszaki mentést végző sümegi önkormányzati tűzoltók szabadították ki, majd átadták a mentőknek, akik ellátás után  kórházba szállították őket.


12.27 SÚLYOS BALESET TÖRTÉNT A MIHÁLYFA ÉS SÜMEG KÖZÖTTI ÚTON
Az első információk szerint két ember megsérült, amikor összeütközött két személyautó a Mihályfa és Sümeg közötti úton, ahová mentőhelikoptert is hívtak - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke szerdán az MTI-t.Nothoff Ingrid elmondta: a Mihályfa és Sümeg közötti 7328-as számú úton frontálisan ütközött össze a két autó. A baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat, ezért arra kérik a közlekedőket, hogy kerüljék el a helyszínt.
https://hir.ma/baleset/sulyos-baleset-tortent-a-mihalyfa-es-sumeg-kozotti-uton/422355
 


Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 75
Oszd meg !