Naptár
«  December 2021  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
HISTATS

Statisztika

2019-01.02, Megkezdődött az idei év is (nagyjából onnan folytatjuk, ahol 31-én egy kicsit abbahagytuk). Nem mellesleg megjött a tél is..


01.05. Hóeséssel kezdtünk és ez folytatódott egész nap  .( a betegszállítások is..)  hypoglikemia, lakástűz "színesítette" a napot...


01.06. Sümeg Város Napja :Hosszú évek óta tartó közösségi munkájának elismeréseként Molnár Gábornak Sümeg Város Önkormányzata a  "Sümeg Városért" emlékplakettet adományozta. 
Gábornak innen is Gratulálunk !


01.10 Gyilkosság, kegyetlen leszámolás történt csütörtökön éjjel Káptalanfán
VEOL-  cikk 
https://drive.google.com/drive/folders/1mrxnVOs8ckcJ7gUWBaKyZGyv-swY61lT?usp=sharing
https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1mrxnVOs8ckcJ7gUWBaKyZGyv-swY61lT


01.11  Budapesten jártunk :


02.16 Esti műszak 02.16.
Szombat, 18:42 mindkét autó házon kívül..


02.18 Romló állapotú beteghez kért 61 segítséget


03.01 Az érvényben lévő legfrissebb Főigazgatói szervezőlevél értelmében a sümegi mentőállomáson március hónaptól éjjelente csak egy autó teljesít szolgálatot: a másik autó leállításra került   :( Térségbiztonság vs. statisztika... 


03.04. Mozgalmas nap volt ez is: mentőhelikopter járt a helyi kórházban infarktusgyanú miatt, Bazsiban személyautó ment neki egy álló furgonnak-innen egy könnyű sérültet szállítottunk kórházba.Voltak meglepő-és bosszantó -esetek is : volt aki két hete meglévő kiütései miatt hívta ki a mentőt (orvoshoz ez idő alatt nem ment el); és volt aki idős hozzátartozója idősotthoni elhelyezésének megoldóit látta bennünk... :(


03.07 Ma sem unatkoztunk: reggel héttől gépjármű heti takarítása, majd reggeli . Kilenc órától kezdve " beindult a verkli". Kamondról Ajkára vállficamos beteget szállítottunk;majd Herendről Veszprémi beszállítás ; Veszprémből két beteget Sümegre... délután még egy Ajka-Sümeg betegszállítás;majd egy Csabrendek-Ajka; és egy Sümeg Keszthely közötti betegszállítást végeztünk - éjjel egy óráig nem volt megállás. Eközben  megküzdöttünk a sorozatos tablet-lefagyással is...  :-/


03.17. Az ünnepi hétvégét sem tétlenül töltöttük:
Reggeli váltás,reggeli után a szokásos hétvégi garázstakarítás zajlott. Alig végeztünk ezzel; addigra 62-es már feladatba vonult ki; majd nemsokára 61 is. Délután újabb betegszállításokat végeztünk..
Délután egy autóbaleset történt Bazsi külterületén -itt személyi sérülés nem történt. Az esti váltás után -62 egy óra túlórára kényszerült-  61 pedig a szomszéd megyében járt: szülő nőt vitt Zalaegerszegre.


03.18 A sümegi Kisfaludy Gimnáziumban fenntarthatósági programhét zajlik ezen a héten. A változatos és színes programok,témakörök  keretében került sor Bécsi Tamás , Gáspár Péter és Gyalog Balázs  közreműködésével egy egészségügyi témakört felölelő előadásra; különös tekintettel a fiatalokat érintő eü. problémákról.

 


03.18. Egy csöndes nap: reggel kivonulás  tegnap elesett és térdét megütött gyerekhez akit apukája nem tudott orvoshoz vinni mert neki is fáj a lába..
a hidegfront is kitermelte a szokásos betegforgalmát..a nap fénypontja az a sérült volt akit otthon elvágott ujja miatt jött be a mentőállomásra ellátásra.
Megtettük és továbbirányítottuk  sebészeti szakrendelésre..


03.20. Ma sem unatkoztunk szinte egész nap mozgásban volt mindkét autónk :62 például a Sümeg -Tapolca -Ajka -Várkesző-Sümeg-Tapolca-Sümeg kört rótta le.
Végeztünk többek között két TAJ-taxiszolgáltatást.,voltunk egy valódi betegnél és megmentettük egy földönfekvő emberi életet (nem volt érte különösebben hálás). 


03.23 . Helikopteres mentés Sümegen:  súlyos sérült ellátásához kért és kapott segítséget két sümegi mentőegység a Megyei Irányítócsoporttól.
A beteget a helyszíni ellátás után a helikopter szállította kórházba.


04.01. Bolondok napja -de tényleg...
Reggel még csekklistázás előtt kivonulás elhanyagolt arcüreg-gyulladáshoz, aztán Tapolcán voltunk köszvényes betegnél ( egy hete jött ki a kórházból ,gyógyszereit random szedi) ,majd a Mercedes műszerfala zavarodott meg . Irány a Mercedes szeríz. Délután betegkeresős játék a balatonedericsi szőlőhegyben. Éjjel egy családnál a rendőrséggel karöltve...


04.02. Köszönet a Sümegi Tanuszoda vezetőjétől :

 


04.11.A tavasz beköszöntével  elkezdődött a téli-gumik lecserélése:


0412 Ezen a napon 62 elment reggel egy  beteggel Budapestre- 61 es autó pedig megpróbálta a térséget biztosítani..


2019.04.13. Veszprém megyei mentőállomások kispályás focikupája
A rendezvény 2019.április 13-án 09 h-től   -  16 h-ig  a Március 15. Sportcsarnokban került megrendezésre 6 csapat részvételével!

A csapatok körmérkőzéseket játszottak;mindenki-mindenkivel. A meccsek 15 percesek voltak. A sümegi állomás csapata a második helyet szerezte meg :)


 04.14 Egy csendes vasárnapon 62 ment kb .360 kilométert...


04.16. MA0467 motorhiba miatt (360.e Km felett van már az autó ) javításra ment  Veszprémbe. Helyette -hogy addig is -legyen mivel betegeket ide-oda vinni- MA01-70 frsz.  Fordot Székesfehérvárról. Állapotát elnézve tényleg elgondolkodtató, hogy tényleg érdemes volt-e leselejtezni a Sümegről elvitt MA0108-at ;ami -karosszériáját tekintve ennél lényegesen jobb állapotban volt..Ilyenkor jön  rá a dolgozó,hogy mennyi holmit képesek elnyelni a Profile Mercedesek tárolói;mikor szinte minden műanyag zsákokban tárolódik...


04.19.Minden különösebb hírverés nélkül szépen , csendben lecserélődött a 61-es Mercedes Sümeg Mentőállomáson.Utóda Ajkáról került hozzánk;mindössze 36000 km van benne.


 04.29 . Veszprém -Budapest :Az új 19/61 rádióátprogramozása miatt mentünk Budapestre , az OMSZ Rádiótech. Osztályra; nem mellesleg szállítottunk beteget Budapestre. Utána tablet újraindítása 19/61-ként - erre meg úgy vette a tablet, mintha Sümegen lennénk műszakkezdéskor. Láttuk még a korábbi Toyotánkat is a Róbert K Körúti Főig Épület udvarán található Jurassic Parkban.


04.30. A szokásos májusfa-állítási projekt az idei évben is folytatódott: a vének tanácsának döntése alapján Gyalog Balázs lett a szerencsés nyertes :-)


05.02.Napközben a sármelléki helikopter  járt a városban

   
AZ éjszaka és a hajnal sem volt eseménytelen- éjjel két óra és reggel hat közt nem voltunk benn az állomáson.
(mondhatni még a környéken sem...) A hajnal a keszthelyi kórház SBO-n ért minket. Itt már csak egy kérdés motoszkált bennünk: mikor kell kezdeni inni -és mennyit- ahhoz, hogy reggel ötre csutkarészeg fejsérült legyen valaki? 


05.04. Tűzoltó-és mentőbál !  (nagyobb méretben megtekintéshez kattintás a képre !)

Köszönjük mindazon személyek, vállalkozók, cégek segítségét;támogatását akik nélkül ez az este nem jöhetett volna létre!  
Támogatóink voltak :

LINK


05.10. Nyílt nap 2019
A Mentők Napján felkeresték a Sümegi Mentőállomást az ovis, iskolás és gimis csoportok, ismerkedtek a mentők munkájával, az életmentés alaplépéseivel..2019.05.24 Heti takarítás keretében kialmoltuk a nálunk lévő csereautót (is)

 


2019.05.25. Motorosbaleset Devecser és Noszlop között

Nem mindennapos baleset történt szombaton Devecser és Noazlop között. Egy személyautó utánfutót vontatva közlekedett, ám annak bal oldali kereke leszakadt;és nekiütközött a szemből érkező motorosnak. 62 vonult a helyszínre, ahol is egy könnyű sérültet talált; aki végül is a helyszínen mardat. Ismét beigazolódott, hogy a tetőtől talpig megfelelő motorosruhát viselőkj ó eséllyel minimális sérülésekkel úsznak meg baleseteket- ellentétben rövidnadrágban,papucsban, pólóban motorozó társaikkal..


05.28. Megyejárás :)


 


2019.06.02. Devecserben a lomipiacnál egy bekanyarodni készülő segédmotorosnak ütközött at azt előzni akaró személyautó. A baleset sotán egy személy( a motoros) súlyos sérüléseket szenvedett. . A személyautóban nem sérült senki. A mentésirányítás a helyszínre az Ajkán vgző 19/61-et küldte, valamint a szintén Ajkán tartózkodó MTK-t.  A helyszíni ellátás után a sérültet 61 szállította Ajkára kórházba.


201906.05. Sümegprágai óvodások jártak az állomáson, és ismerkedtek a mentőautókkal:

aztán nem sokkal később már egy környékbeli településen egy padlásról kellett egy állampolgárt lementeni..


06.14 Délelőtt a Sümegi szakképző iskola diákjai voltak látogatóban a mentőállomáson. Dolgozóink az elsősegélynyújtás és az újraélesztés alapjait próbálták megismertetni az érdeklődőbb diákokkal..

éjszaka sem pihentünk:( az mindenesetre bosszantó, hogy egyes állampolgárok miért hívják a segélyhívószámokat: egy hete tartó fejfájás; amivel nem volt fontos elmenni egész héten a háziorvoshoz, ellenben elvárja; hogy szombatról vasárnapra virradó éjjel fél egykor oldjuk meg a problémáját..)


06.24 Reggel irány Balassagyarmat, mert országos a szolgálat:

Másnap 06.25.én Csabrendeken , a Kinizsi utca és a Hunyadi utca kereszteződésénél volt szükség mentők és tűzoltók  beavatkozására.
Kerítésnek ütközött és átszakította azt egy kisbusz Csabrendeken, a Kinizsi utca és a Hunyadi utca kereszteződésénél. A járművet mintegy két méter mélyen egy támfal tartotta meg. A sümegi önkormányzati tűzoltókat riasztották a balesethez, amelyhez a mentők is kiérkeztek. A helyszínen vannak a csabrendeki önkéntes tűzoltók is. Az egységek áramtalanították a kisbuszt és segítenek a mentőknek. a kisbuszban nyolcan utaztak, három súlyos, öt könnyű sérült lett ellátva; kórházba szállítva. A sérültek száma miatt tapolcai és tüskevári mentőegységek segítségét is igénybe kellett venni.  (Ilyenkor látszik, hogy mennyire kevés a kistérségben éjjelente az egy mentőautó..)


2016. 06.28. érdekes újítás a technikánkban: új TTEKG érkezett;amely az elkészített EKG-t bluetotthon átküldi a tabletre és az ott is tárolódik-a telefonos küldés egyelőre maradt.


06.28  Elfojtották annak a tűznek a lángjait, amely Nyirád külterületén keletkezett. Szigetelőanyag égett egy nyitott tárolóban, mintegy kétezer-ötszáz négyzetméteren. Ötszáz négyzetméteren a száraz fű is meggyulladt, és egy targonca szintén lángra kapott. Az ajkai, a pápai és a badacsonytomaji hivatásos, valamint a nyirádi önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. A rajok tizenhét gázpalackot is kihoztak a tűz közeléből. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, de a környéken az egészségügyi határértéket meghaladó arányban nem mutatott ki veszélyes anyagot a levegőben. Forrás: OKF http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_esemeny_olvas&id=19416
Sümegről 19/61 vonult a helyszínre; de személyi sérülés szerencsére nem történt. Az oltás végéig a helyszínt biztosítottuk.


06.28-án Pétfürdőn helyezték végső nyugalomra Szmulai Gábor bajtársat aki fiatalon,váratlanul hunyt el...
http://dwurl.hu/HUcDAn


Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 75
Oszd meg !