Naptár
«  December 2021  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
HISTATS

Statisztika

01.01. Sümeg és Sümegprága között egy motorkerékpárral bukott két személy; őket a helyszíni ellátás után szállították kórházba.


01.05.Köszönet az interneten:


 


01.07. Köszönetet találtunk a FB-on: 

 01.08.. Véget ért és szép eredménnyel zárult a Sümegi Metrical Kft. akciója; melynek során a lakossági tankolások során vásárolt üzemanyagok literjei után 143.922 Ft jött össze:

Nagy köszönet innen is az ötletgazdáknak; a   Metrical Kft .ügyvezetőinek ; Horváth Lajosnak és Horváth Pálnak !

 


Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 2017. január 16-tól Dr. Csató Gábort nevezte ki az Országos Mentőszolgálat főigazgatói posztjára.

Dr. Csató Gábor aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, aki korábban hat évig dolgozott az OMSZ kötelékében. Az új főigazgatónk kinevezésekor úgy nyilatkozott, hogy az Országos Mentőszolgálatot egy szakmailag és technikailag is felkészült, protokollok mentén működő, a legújabb technikai vívmányokat felhasználó, a dolgozóinak kiszámítható jövőképet és megbecsülést adó szervezetté kívánja tenni. Céljai megvalósításához sok sikert kívánunk!

 


01.16. Németh Zsolt már nem először segített rajtunk autógumi -szerelés ügyben: a héten a MA00-73 as mentőautót tette rendbe.
Nagy köszönet Neki ! 


01.16. A jövő elkezdődött: hétfőtől Veszprém megyében is elindult a tabletek tesztelése az autókban.

A tablet adatlapja itt: http://www.winmate.com.tw/TabletPC/TabletPCSpec.asp?Prod=13_0113


01.20. Pénteken reggel egy mihályfai férfi Sümeg felé haladt Peugeot személygépkocsijával, amikor elé ugrott egy őz.
Megpróbálta kikerülni, ám eközben nekicsapódott a vele szemben közlekedő pótkocsis kamionnak A Peugeot vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.
Sümegről 19/61 Kim  vonult a helyszínre; illetve a MICS ideirányított egy mentőhelikoptert is amely a sérültet elszállította az ajkai kórházba.
A baleset a megyehatár közelében, a kisvásárhelyi elágazóban történt, a helyszínelés miatt az utat teljes szélességében lezárták.
Mihályfánál a zalai, a veszprémi oldalon pedig a sümegi rendőrök terelték el a forgalmat.  Az útzár a déli órákig állt fenn.


01.28 Nyugdíjas bajtársunk ;Lang Laci a Napló újságcikkében :
https://veol.hu/kultura/labdas-laci-kulonleges-teremtmenyei-1814551


 


02.01. Ónos eső és szövődményei
Az éjjel leesett ónos eső megtette a magáét: egész nap megállás nélkül szállítottuk a sérülteket a kórházakba. A 24 órás szolgálatból pl a 61-es 18,5 -öt tengelyen töltött..


02.01. Köszönet a FB-on:


02.04. Szinte egész nap úton a két autó:

 02.07. Újabb idegesítő Ford - meghibásodás: jöhetnének már az új autók..

Az autó átvizsgálását köszönjük a Pápai AUTOFIT EXTRA  Szerviznek ! (két első gömbfej és j.e. kerékcsapágy csere)
Az autócsere után helyi mentés (végre !!)  Az ablakon keresztül jutottak be a tűzoltók egy lakásba Pápán Egy idős, beteg ember rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni , ezért kérték a katasztrófavédelem segítségét. Az egység dugólétra és kéziszerszámok segítségével jutott be a lakásba. A beavatkozásnak köszönhetően rövid időn belül megkezdődhetett a sérült ellátása;és kórházba szállítása.


02.08. Bazsi külterületén személyautó felborult; személyi sérülés szerencsére nem történt: :


2017.01 13-14 Mivel az épület 2007 óta némileg elhasználódott; már ráfért egy kis felújítás az épületre . Első ütemként az emeleti tartózkodóhelységek, pihenők frissítő festése történt meg 2014-ben; most a lépcsőház és az előtér következett.. Mindez nem jöhetett volna létre az OMSZ által biztosított anyagi keret;  Bebesi Ferenc és Takács Gábor szobafestő vállalkozók önzetlen; térítésmentesen elvégzett munkája nélkül. Még egyszer nagyon köszönjük mindenki segítségét !   :)

 


03.04. Tűzoltó- & mentőbál

Az idei évben is sikeresen lezajlott a sümegi tűzoltók és mentők jótékonysági bálja. A szokásoktól némiképp eltérve ezúttal batyusbál formájában  került megrendezésre a Zsófia Óvoda tornatermében. A  jó hangulatot pedig a köszöntő italok és a Sümegi Színjátszókör műsora alapozta meg ;  a zenét ezúttal is Németh Tibor szolgáltatta :)Köszönjük mindenki munkáját; aki a szervezésben ,futkározásban ,cipekedésekben segített; illetve ajándékaikkal  támogatták a rendezvényünket !
A rendezvény nem jöhetett volna létre a következő személyek,vállalkozások segítsége nélkül. Segítségüket még egyszer- innen is- köszönjük :

Aszódiné Németh Zsuzsanna

Agro-Alfa Kft , Sümeg

Buzási Istvánné

Blizil Eckehart Irokéz üzlet

Beszedics kft. Vinotéka Sümeg

Belvárosi Pékség
Sümeg

Bock Katalin

Babi Zöldségüzlet
Sümeg Piactér

Czinger Endréné cipőboltja
Sümeg

Darabosné Nusi Ruhaüzlete Sümeg Piactér

Euro Family Bolt  Sümeg

Flórián Gyógyszertár

Farkas Zsuzsanna

Farkas Béla Divatáruüzlet

Farkas Zoltán Autósbolt

 

Flashover Kft. Ajka

FÓKUSZ Üzlet
Sümeg

Fornetti Pékség Sümeg

Fülöp Ferenc – Novum kft.

Gábor Evolution Tattoo Szalon

GA Design  Digitális Nyomda

Gyémántfény Autókozmetika  Sümeg

Hettyei Norbert

Hettyei Mariann,
Margaréta virágbolt

Horváth Ágnes

Horváthné Kovárczi Erika

Husquarna szaküzlet; Sümeg

Huber Presszó és Cukrászda Sümeg

Játékkuckó játékbolt

Kürti Ferencné
- Vali bolt

Lesznyik Vilmosné Divatáruüzlete

Marton György

Mátravári Edit Cipőboltja

Metrical Bt.
 Sümeg

Maya Lakástextilüzlet

Márti Italker
Sümeg

Mobilbazár , mobilkereskedés & szerviz; Sümeg

M&B Comp Számítástechnika

Németh Óra-ékszerbolt

OTP Bank Sümeg

Raák Optika ; Sümeg

Reicz Autó Kft. Sümeg

Somló Pékség , Sümeg

Slussz Autósbolt , Sümeg

Sümeg Közszolgáltató kft

Semmelweis Gyógyszertár

Sarki ABC

Sümeg

Sarvaly Zrt. Sümeg

Somogyi Mónika

Szász Ildikó

Sziládi Edina Könyvesboltja

Takács Gáborné Méteráruüzlete

Tourinform Iroda
Sümeg

Tringli Szilveszterné Ajádékboltja

Vianni üzlet
Sümeg

 

 

 

 

 


03.12-15  Sümeg külterületén személyautó sodort el egy gyalogost. A könnyű sérültet ellátás után kórházba szállítottuk.
Kapcsolódó hír "Elütött egy középkorú nőt, majd továbbhajtott - Baleset szemtanúit keresik"

Sümeg – A Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A nyomozás adatai alapján ismeretlen személy az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú, típusú és színű gépjárművel 2017. március 10-én 22 és 23 óra között a 7319-es úton Sümeg felől Tapolca irányába, a Sümeg települést jelző táblától 400 méterre elütött egy gyalogosan közlekedő középkorú nőt, aki elesett és megsérült.Az ismeretlen járművezető segítségnyújtás nélkül hajtott tovább. A Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a balesettel kapcsolatban, jelentkezzen a 87/412-322-es hívószámon, illetve a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó számokon, vagy a 06-80-555-111-es Telefontanú zöld számán.

 https://veol.hu/hirek/elutott-egy-kozepkoru-not-majd-tovabbhajtott-baleset-szemtanuit-keresik-1823862


03.21. Sümeg mentőállomásig vergődött el a 112 tüskevári mentőautó és  itt lehelte ki a lelkét:

 


03.21. Nem mindennapos mentés..
Egy Ukkon élő idős nőt napok óta nem láttak ismerősei;ezért rendőségi segítséggel bejutottak a lakásba. A lakásban legyengült állapotban találták meg az idős nőt; ezért mentőt hívtak.
A helyszínre kiérkezve szembesültünk azzal;hogy az elmúlt napokat nemcsak az idős nő töltötte a lakásban;hanem kb. 14 macska is....
Utóbb derült ki;hogy az idős nő története hónapok óta kering fenn a közösségi portálon;képeink onnan származnak. A beteget helyszíni vizsgálatok és ellátás után kórházba szállítottuk. 


03.21. Lezárult a mentőápoló 5.5 képzés;28 fővel;a megyéből-ebből hat sümegi dolgozó volt- mindannyian sikeresen abszolválták a záróvizsgákat.

 


Amiért érdemes: 
  

 


04.01.Nagyon szépen köszönjük a Németh Autó szerviznek a gumicserét és a folyamatos segítsége

 


04.02. Sümeg - Eddig tisztázatlan körülmények között lesodródott az útról és elesett egy motorkerékpáros Sümegen, a 84-es főút 24-es kilométerszelvényében vasárnap délután 17 óra és 17 óra 30 perc között.
A helyszínről egy sérültet szállított a sümegi mentőegység kórházba. 


04.03 Köszönet a Facebook-on:
 
  


04.30. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szombati bejelentése szerint májustól 169 új, C-típusú, azaz a legmagasabb felszereltségű mentőautót állíthatnak szolgálatba, állami forrásból. Bővebben itt: LINK .
Megjegyzés: ha itt volnának is késő lenne..


04.30 Az idei év májusfa-állítása is sikeresen megtörtént: a szerencsés nyertes Tomor Zoltán lett:)

 

 


05.01. A városi majális játékos sportrendezvényén a sümegi mentők & tűzoltók közös csapattal indultak; nem mellesleg az első helyet szerezték meg.


05.10. Mentők napja  - 1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és ez által a mentés állami feladattá vált. Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja az oxyológiát, azaz a mentéstant. Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ekkor ünnepeljük A MENTŐK NAPJÁT MAGYARORSZÁGON..
Sümegen ezen alkalomból nyílt napot tartottunk; ahol a megjelentek betekintést nyerhettek életünkbe;ismerkedhettek felszereléseinkkel és autóinkkal. A délelőtt folyamán  kb. 10 csoportban ~ 200 diák és pedagógus látogatta meg állomásunkat.


 


05.17.. Új eszközök átadója a sümegi mentőállomáson
A segítség olykor onnan és akkor jön;mikor nem is várná az ember..
A sümegi Metrical kft döntött úgy;hogy negyedévente támogat egy helyi intézményt vagy szervezetet az általuk forgalmazott üzemanyag bevételéből. A támogatás lényege az volt; hogy minden náluk tankolt  liter üzemanyag után 1Ft-ot ajánl fel egy intézménynek.Az aktuális negyedévben az általuk támogatott intézmény: Sümeg mentőállomás volt.Az akció szép eredménnyel zárult a:  a lakossági tankolások során vásárolt üzemanyagok literjei után 143.922 Ft jött össze:
Metrical kft : Köszönjük ! Az összeget a Metrical kft átadta a Veszprém Megyei 04 Alapítványnak;aki az igényelt mentéstechnikai eszközök beszerzésében közreműködött.
A mai napon pedig ünnepélyes keretek között átadásra került a befolyt összegből megvásárlásra került mentéstechnikai eszközök átadása és rendszerbe állítása.
Ezek a következők voltak: egy db pulzoxyméter; egy KTD húzósín, egy db medenceöv.

Az átadón megjelentek:

 • :Horváth Lajos a Metrical Kft alapítója és ügyvezetője
 • Horváth Pál a Metrical Kft. ügyvezetője
 • Dr. Vörös Péter;  az OMSZ KDR regionális igazgatója
 • Dr. Raffainé Dr. Rozsnyói Edit; a Veszprém Megyei Mentőszervezet 04 Alapítványának kuratóriumi elnöke.
 • Nátrán Albin ; az OMSZ KDR Veszprém megyei vezető mentőtisztje
 • Kovács Tibor a sümegi mentőállomás vezetője
 • Sümeg mentőállomás dolgozói

  Baleset Sümegen-2017.05.20.

  Eddig ismeretlen okból kifolyólag az árokba hajtott és egy hídnak csapódott egy személyautó Sümegen.
  A helyszínre vonultak a sümegi mentők és tűzoltók . Az autóból egy személyt kellett kimenteni az ajtó beszorulása miatt ,ebben egy szabadnapos szombathelyi tűzoltó kolléga is segédkezett.
  A helyszíni ellátások után három könnyű sérültet szállítottak kórházba.

Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 75
Oszd meg !