Naptár
«  December 2021  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
HISTATS

Statisztika

07.01.

Joó Oszkár nyugdíjas mentőtiszt bajtársunk ajándékozta az AMBU taposó-szívót mentőállomásunknak. Köszönjük !!
Megtekintés nagyobb méretben a képre kattintva:16.07.06. Városunkban ismét megrendezésre került a hagyományos lengyel- magyar tűzoltótábor általános iskolás gyermekeknek. A programsorozat harmadik napján a táborozók felkeresték a sümegi mentőállomást. A vendégeket kovács Tibor állomásvezető köszöntötte.;röviden ismertetve a mentőállomás múltját és jelenét. Ezután a gyerekek megtekintették autóinkat; felszereléseinket; belekóstoltak az alapfokú eszköz nélküli újraélesztés fogásaiba,folyamatába. A frissen szerzett ismereteiket aztán a gyakorlatban is kipróbálhatták .
 


Szent Jakab napok Sümegen

07.23-25 Szent Jakab napok Sümegen: a mentőállomás csapata a második napi főzőversenybe ;és az azt követő társasági programokba szállt be.

Képek itt: https://goo.gl/photos/fxZvj2y8qQgy6UTZ7


08.08. Veseriadó éjjel:irány Budapest !https://goo.gl/photos/MjR7XMimKqqDmLVe7


08.18. Súlyosan megsérült a csabrendeki balesetben érintett motoros

Súlyosan megsérült az a motorkerékpáros, aki személyautóval ütközött össze Veszprém megyében, a Csabrendeket Gyepükajánnal összekötő úton, Csabrendek térségében. A személyautóban senki nem sérült meg. A motorkerékpárost mentőhelikopterrel szállították kórházba. A balesethez Sümegről önkormányzati, Csabrendekről pedig önkéntes tűzoltók vonultak. A műszaki mentést végző sümegi önkormányzati tűzoltók előbb áramtalanították a motorkerékpárt, később megszüntetik a forgalmi akadályt, illetve jelenleg a forgalom irányításában segítenek a hatóságoknak.


08. 12-15 Hagyományőrző tűzoltóverseny Lengyelországban; 4. hely
A sümegi mentőállomás dolgozói közül ketten  voltak csapattagok :)

Az idei évben is elindult a Sümegi Tűzoltóság csapata a lengyelországi Smigielben 08.14-én megrendezésre kerülő hagyományőrző kocsifecskendő-versenyen. Nehézségek adódtak persze már az előkészületek során is..
Kocsifecskendőt  a Zalagyömörői ÖTE kölcsönözte a versenyre ; innen is köszönjük a segítségüket !
Ránk a működőképessé tétel jutott; kellett továbbá két szállítóeszköz,ami eljuttatja a csapatot ,és a kocsifecskendőt Lengyelországig és vissza.
Ez utóbbiakért nagy köszönet jár Marton György vállalkozónak ; és Viola Norbertnek; a Sümegi Közszolgáltató Kft. vezetőjének.
A hosszú odaúton adódott már egy plusz feladat: a Budapesti 13. ÖTE csapatának lerobbant az autója. Mivel mi már majdnem célba értünk; végigmentünk a szállásunkig; és onnan ment vissza értük Molnár Gábor, hogy beszállítsa Racotig őket.  Ez plusz négy órát és kb 360 kilométer pluszt jelentett aznapra.
Másnap a Rakoniewicei Tűzoltómúzeumot néztük meg ; ebéd után pedig Smigielbe mentünk a Miss Straz versenyre. Itt Zsemlye Patrícia indult városunk képviseletében  és a negyedik helyen végzett. Este vacsora és utcabál zárta a programokat.
A vasárnapi versenyen a körülményekhez képest szépen szerepeltünk (mínusz egy fő, gyenge szivattyúteljesítmény) és a negyedik helyezést értük el a nemzetközi mezőnyben. (43+3 csapat indult)
A csapat tagjai Marton Szilveszter, Molnár Gábor, Stefanics Róbert ,Császár Zoltán, Buzási István, Illés Máté; Zsemlye Patrícia, Maros Zoltánné és Maros Zoltán voltak.

Képek a versenyről itt :

"Miss Straz " választás:

SDH Jámy :


.08.30 Baleset Sümeg és Tapolca között  Információink szerint a Tapolca irányába tartó gépkocsi 50 éves sofőrje egyelőre tisztázatlan körülmények között áttért a menetirány szerinti szembejövő sávba - ez okozta a balesetet. A Tapolcáról Sümeg felé haladó autó az ütközés erejétől az árokba borult.
https://goo.gl/photos/58TZFJcnGpj1UPuG609.03. Motorbaleset Sümegen -egy sérült  https://goo.gl/photos/snH3nrq1fvcWbakf8


 09.09. Ajkáról indult állomáshelyére 19/62;mikor   a megyei irányítócsoporthoz bejelentés érkezett arról,hogy a 8-as főút somlóvásárhelyi szakaszán teherautó és személyautó ütközött;+ beszorult sérült van a helyszínen. A Renault típusú személyautó Somlóvásárhely felől Somlóhegy felé tartott, amikor egyelőre ismeretlen körülmények között a Veszprém felől érkező betonszállító teherautó elé hajtott. A tehergépjármű vezetője a kormányt elrántva próbálta elkerülni az ütközést, a manőver következtében a 40 tonnás gép fel is borult, út menti táblákat kiszakítva helyéről. A sofőr az oldalára borult betonkeverőből sértetlenül szállt ki. A Renaultban egy idős házaspár ült;az autót a 80 év körüli férj vezette. Ő csak könnyebben sérült. Az anyósülésen ülő 75 éves felesége az ütközés erejétől összepréselődött roncsba szorult. Ajkai tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. Az ajkai és sümegi földi mentőegység a két férfit az ajkai kórházba vitte. Az életveszélyes sérüléseket elszenvedett nő ellátásához a balatonfüredi mentőhelikoptert riasztották. A légimentők életmentő beavatkozást hajtottak végre rajta( RSI) , majd altatva a szombathelyi kórházba szállították.

https://goo.gl/photos/Qtvry7B9puAPKFC37


09.10 gyalogőrség az első alkalommal rendezett Sümeg Trail versenyen  https://goo.gl/photos/BkBvscMx9nTfnU53609.17. SIKERES ÚJRAÉLESZTÉS SÜMEGEN
Szombaton bejelentés érkezett arról,hogy a sümegi kórház udvarán egy 39 éves csabrendeki férfinak leállt a a légzése és keringése. A helyszínre vonult Dr.Gergely György ügyeletes orvos és 19/61 sümegi autó ( személyzet :Tomor Zoltán ; Molnár Gábor). Ugyancsak ide irányította a megyei Irányítás a tapolcai esetkocsit és egy mentőhelikoptert is. A beteget CPR+AED segítségével újraélesztették;őt a helikopter szállította kórházba további ápolásra.
A helikopter strartja a kórház udvaráról:
https://youtu.be/L6M6isHN2sQ


11.05 E szombati napon a Gógánfai Művelődési házban tartottunk elsősegélynyújtási ismeretekből előadást Bakos Gergely és Varga Károly. A témák a következők voltak:

  • alapvető elsősegélynyújtási ismeretek
  • gyermek-és felnőttújraélesztés elmélete és gyakorlata
  • légúti idegenest eltávolításának módszerei
  • stabil oldalfekvés
  • vérzéscsillapítás
  • mentőhívás
  • defibrillátor használatának bemutatása; újraélesztés az AMBU-babával

A jó hangulatú program közben készült képek itt:


 

11.10. Gyalogosgázolás Sümegen

 Eddig tisztázatlan okból gázolt el egy személygépkocsi egy gyalogost zebrán.Bóna Balázs megyei mentésvezető azt közölte, egy felnőttel történt a baleset, őt fejsérüléssel szállították az ajkai kórházba.


11.10. Szegény embert az ág is húzza: a 62-es autónk koccanás áldozata lett,és emiatt kiesett az aktív kategóriából;utóda egyelőre egy öreg Toyota,majd egy spontán fáradásos rugótörést prezentáló Ford volt.


Jelen helyzet : MA0073 . Új autókról nincsenek hírek..


11. 23. Árokba hajtott egy autó tegnap délelőtt Sümeg és Sümegcsehi között. A kocsi fel is borult, sofőrje pedig a roncsba szorult. A helyszínre riasztott sümegi önkormányzati tűzoltók a felderítést követően feszítővágó berendezés alkalmazásával kiszabadították a jármű vezetőjét. A sofőrt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.


utóirat : A sérült lánya telefonon kereste meg mentőállomásunkat 25-én;és megköszönte  a mentők és tűzoltók munkáját; melyet édesapja kimentése és ellátása során végeztek.


Segítség a mentőállomásnak

12.06. Bock Csaba ; az Igniplus kft vezetője nem először segített már a sümegi mentőállomáson: most a hónapok óta toner hiányában veszteglésre kényszerült faxunkba adományozott egy  tonert. Nagylelkű segítségét innen is köszönjük !


12.09. Lakástűz Csabrendeken
Teljes terjedelmében égett egy körülbelül kilencven négyzetméter alapterületű családi ház két helyisége és tetőszerkezete péntek kora délután a Veszprém megyei Csabrendek Templom terén. A tűzhöz az ajkai hivatásos, a sümegi önkormányzati és a csabrendeki önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik három vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. A tűz következtében a ház tetőszerkezete beomlott, az épület így lakhatatlanná vált. Az eset során senki nem sérült meg.


 


12.09 .  Babatranszport

 


Továbbképzés Veszprémben: 2016.12.14.
E napon reggeltől estig ismerkedtünk a  rövidesen rendszerbe álló új eszközökkel és szituációs gyakorlatokkal fokoztuk az élményszintet. A tematikát a 2016-os belső továbbképzés anyaga képezte. Innen is köszönet a szervezőknek és az instruktoroknak !


12.17. Ádventi forgatag Sümegen .https://goo.gl/photos/UL6n5hRyuiRs3sQL8
 


12.18. Baleset Mihályfánál https://goo.gl/photos/2XxvPnTQwEwZPXZL8

 


12.21.Kurtán-furcsán ismét főigazgató váltás történt az OMSZ élén: https://goo.gl/photos/SqJDvdGFCCTD5ARh7


12.23. Karácsonyi ajándékot kaptunk az MB-Comp-tól ;nagy köszönet Mészáros Norbertnek és Csizmazia Ferencnek !
https://goo.gl/photos/tWedJYrGsAt8CnYw8

2016.12.23 Jánosmajor autóbaleset https://goo.gl/photos/VoqWn9jHGd1yYMKv812.26 Karácsony a mentőállomáson https://photos.app.goo.gl/GHqnvYNtW5peMS5z2
12.31. Nem maradt unalmas az év vége. Szilveszter éjjel egy ember esett le a sümegi Fehérkövekről. Késő este vaksötétben a Sümegi Tűzoltóság segítségével lehetett csak a nehezen megközelíthető terepen lehozni a hegyoldalból a sérültet és kórházba szállítani
https://photos.app.goo.gl/1DGCCoWnAcwPuHCF2

 

 


 

 

 


 

 

Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 75
Oszd meg !