Naptár
«  December 2021  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
HISTATS

Statisztika

06.29. Autóbaleset történt a 84- es főúton Tapolca és Balatonederics között. 19 /62 és 63 ; valamint 71 és 72 helyszínre lett irányítva.
Innen ellátás után három sérültet szállítottak kórházba.


06.30. Viszonylag ritkán;de a helyi ferences templomban és rendházban is előfordulunk egy-egy ellátás kapcsán.Innen most idős férfit szállítottunk kórházba.


06.30. Fülöp Ferenc egyéni vállalkozó nem először adta jelét  segítőkészségének.A  múlt hét óta ismét Neki köszönhetően az általa a mentőállomásnak ajándékozott sportfelszereléssel gyarapodott állomásunk kispályás focicsapata.Segítségét, önzetlenségét még egyszer; innen is köszönjük!  :)
Aztán ha van hol, és van mivel ,van kivel :akkor kispályás focimeccs a tapolcai bajtársakkal:
  
 


07.05.A mentőállomás dolgozói az idei évben is sikeresen abszolválták a májusfa kidöntés feladatát;és az azt követő társasági programot: 

 


07.08. Életmentő járőrök Sümegen - Veol.hu

A buszmegállónál a földön feküdt egy magatehetetlen személy, aki nem adott életjelt.Az intézkedők az elsősegélynyújtó tanfolyamon elsajátított ismeretek birtokában megállapították, hogy a személy légútjai elzáródtak.Gondoskodtak a légutak szabaddá tételéről, majd stabil oldalfekvésbe helyezték a beteget, miközben a rendőrjárőr értesítette a mentőszolgálat munkatársait, majd a beteg elszállításáig segítették az intézkedést.A gyors és szakszerű intézkedésnek köszönhetően a beteg életét sikerült megmenteni.


07.15. Keszthelytől Ajkáig ;Pápától Zalaegerszegig mindenhol előfordulunk :


0718 Potenciális vesedonort láttunk menet közben : felmart úttesten, minimál védőfeszereléssel , kb. százötvennel záróvonalon előzni :P


07.19 Egészségnap Csabrendeken.
A helyi önkormányzat és civil szervezetek megrendezésében került sor az egészségnapra. Dr. Horváth István professzor koleszterinről,  érelmeszesedésről szóló előadása ,
bioételek- italok; egészségmegőrzés , elsősegélynyújtás jegyében telt a nap.A mentőállomást -újraélesztés;elsősegélynyújtás témakörben- Bakos Gergely;Bardon Gyula;Varga Károly és Maros Zoltán képviselte.
07.19. Gyalogos-gázolás Sümeg belterületén
 A Flórián téren a gyalogátkelőn lökte fel egy autóbusz az áthaladó gyalogost. Az szerencsére csak könnyű sérülést szenvedett el;további vizsgálatra 19/63 szállította kórházba.
E napon 10 kivonulásunk volt: epidurális vérzés, delirium, agyi keringési zavar, részeg fejsérült, gázolás,fejsérült, kiszáradás, verekedés fejsérültje, mellkasi panaszok miatt.


07.20.  Reggel 8:33 -as bejelentés szerint a 84 -es út 30-as kilométerszelvényének térségében személyautó -benne négy utassal - árokba borult. A helyszín feltételezett irányába / fontos lenne a kilométerszelvény helyett a település nevére koncentrálni/ indította a MICS 19/63 KIM-et;19/111-et,19/71 tapolcai esetkocsit és a sármelléki mentőhelikoptert. A helyszíni vizsgálatok során kiderült ,hogy szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedtek el az autó utasai ;19/63 szállította őket kórházba.
   


07.24. Végre megszületett a döntés a Veszprém megyei 04 Alapítvány által beszerzett új típusú táskák beltartalmáról. Ennek megfelelően mindkét autónkban kicserélésre kerültek az eddig használt M/ KiM/gyereksürgősségi táskák. Ennek köszönhetően újabb lépést tett az OMSZ saját korábbi -felszerelési - egységességének visszaállításának irányába. :) (a táska súlya-15 kiló - mindenesetre meglepő; az vélelmezetten szükséges kötszermennyiség kevésnek tűnik...)

 


0726. X. Szent Jakab Napok Sümegen

Szent Jakab Nap - a bor, vadászat ünnepe - Sümeg 1000 éve a magyar történelemben történelmi jelmezes felvonulás,a sümegi  fúvós zenekar koncertje,folklór gála, Balkán Fanatik koncert, Borok utcája - borkóstoló; gasztronómia - vadpörkölt főzőverseny , vadászati kultúra- és hagyományok bemutatása;íjász- és solymászbemutató várta a látogatókat július 26-án. Mellesleg : a vadpörkölt- főzőversenyt a mentőállomás csapata Simon Ferenc vezérletével és főztjével  nyerte meg . :-)

Vincze Péter képei ugyanezen napról: https://goo.gl/photos/ccSosiUK6UHugzSx9


08.05. Napicián: a Mercedes szolgál időnként meglepetésekkel,ennek aztán szövődményei is vannak. A sziréna meghibásodását észleltük. Jeleztük ezt mind a Profile, mind a megyei javítóműhely felé.
A Mentőgyár illetékesének meglátása:ismert probléma ; megoldás = kürtcsere. Döntés :irány Veszprém; gépjárműjavítás céljából.Megérkezés után újabb  próbák: tényleg nem működik . Alkatrész nincs. Hogy miért nincsen - arra válasz sincsen. A probléma ismert: négy óra alatt Sümegre futás is lehozta volna az alkatrészt.
A négy hónapos autó garanciális futójavítása (egy darab sziréna cseréje)csak  egy hét várakozás után oldódott meg..Mi lesz itt,ha már nem lesz garanciális az autó??

Gépkocsicsere. Csereautóként megkapjuk az MA 01-05 frsz. korábbi szolnoki mentőautót ;ami elképesztően néz ki: jó ideje senki nem takarította ki. Megpróbáltuk a Mercedes felszerelését a Fordba elhelyezni kiépített tárolók nélkül -nem sikerült. A sümegi mentőállomásra hazaérve a nekiláthattunk mások után autót takarítani..Ilyenkor eltűnődik az ember : más mentőállomásokon  miért nem végzik el az amúgy kötelezően előírt heti takarítást?!! 


08.13   KOSCIANI VENDÉGEK A MENTŐÁLLOMÁSON
A már hagyományosnak mondható lengyel-magyar tűzoltó tábor mai napi programja a sümegi mentőállomás meglátogatása volt. Lengyel és magyar vendégeinket Kovács Tibor állomásvezető köszöntötte. Ezt követően bemutattuk a mentőállomást ; autóinkat; házimúzeumunkat, felszereléseinket. A diákok vállalkozó szellemét és érdeklődését bizonyítja;hogy mindegyikük kipróbálta az újraélesztés gyakorlati kivitelezését az AMBU-fantomon.  Kapcsolódó VEOL-cikk:http://veol.hu/sumeg/nemzetkozi-tuzolto-tabor-1639279
Viszonossági alapon természetesen a lengyel testvérváros is vendégül látott egy csapat sümegi diákot 07.19 és  08.06. között :http://www.gminakoscian.pl/pokaz_aktualnosc/Oboz-adeptow-pozarnictwa.html
Lengyel híradás a Sümegen zajlott ifjúsági táborról:http://www.gminakoscian.pl/pokaz_aktualnosc/Oboz-czlonkow-MDP-na-Wegrzech.html
Egyéb : https://www.facebook.com/anna.tisler.3/posts/552892084838447


08.13. Házimúzeumunk újabb relikviával gazdagodott: Marton Szilveszter; a sümegi tűzoltóság parancsnoka ajándékozott egy komplett -tömeges balesetek ellátására szolgáló - 1953-as elsősegélydobozt . Az ajándékozást innen is köszönjük !! :)


08.17. Újabb siker Lengyelországban !

Smigiel ; 2014
Testvérvárosunk meghívására ismét ellátogattunk Lengyelországba ;Koscianba.
Részt vettünk a hagyományosan megrendezésre kerülő XI. Európai  és XIV. nemzeti tűzoltóversenyen ;amely idén már a második alkalommal került Śmigielben megrendezésre . Az európai szintű versenyen -ami már több, mint tíz éve kerül megrendezésre -ismét sok (53; ebből 35 felnőtt) tűzoltócsapat indult.. 
Az idei versenyre a hazai csapatokon kívül voltak még külföldi vendégek Németországból , a Cseh Köztársaságból, Magyarországról és Szlovákiából. 
Az eseményt hivatalosan megnyitotta Kazimierz Król ; aki ZOSPRP Koscian megyei és regionális vezetőjeként gratulált a szervezőknek a tűzoltók hagyományainak ápolásáért. 
 
 A sümegi csapat ismét  jó teljesítményt nyújtott: második alkalommal alkalommal indultunk és újra megszereztük az első helyet a versenyen.

 A várost Borbély Tamás, Csalló Andrea, Franyó Dániel, Illés Máté,Maros Zoltán,  Marton Szilveszter,Molnár Gábor, Stefanics Norbert és Stefanics Róbert képviselte.

Csalló Andit indítottuk a verseny során megrendezésre kerülő szépségversenyen, a
hol is szép közönségsikert aratott a jelenlévők körében. Ez  utóbbi versenyen a Woniesc TSO képviseletében induló Julia Ratajczak (link )nyerte el a zsűritől az első helyezést, udvarhölgyei Kristyna Hrodkova  (link) és Milena Stryjakowska (link) lettek.


A lengyel lapokban megjelent híradások , képgalériák linkjei:


 


08.23. Devecser
Tömeges baleset- felszámolási gyakorlat a Magyar Vöröskereszt szervezésében; véradással fűszerezve..
A dolog érdekessége volt ,hogy a helyszínre vonuló 19/62-es autónk személyzete - Bardon Gyula ; Keszey Norbert- úgy tudta,hogy csak a rendezvényen helyszíni biztosításáról van szó.
Ott azonban kiderült;hogy aktív részvételről lesz szó a továbbiakban. :) Meg az is, hogy  nem árt , hogy ha van tartalék kötszer az autóban..
A képek forrása a  Magyar Vöröskereszt Somló Térségi Programjának hivatalos oldala
. https://www.facebook.com/mvksomloprogram?fref=ts
https://goo.gl/photos/EJWhmzH34RNzo5Rh8


09.03. Autóbaleset Sümeg külterületén
7:50-kor érkezett bejelentés,hogy Sümeg és Mihályfa között két autó ütközött: terepjáró hajtott ki egy személyautó elé a főútra...
A MICS a helyszínre irányította 19/63KIM-et;és a sármelléki mentőhelikoptert.
A sérültek közül az egyik az ütközést követően autójából kiesett; illetve az autója részlegesen rádőlt.
Onnan a helyszínen lévők szabadították ki, majd helyszíni ellátását követően a helikopter szállította kórházba.
A másik autó vezetőjét 19/63 szállította kórházba ,Ő könnyebb sérüléseket szenvedett el a baleset során
.


kapcsolódó hír: 


09.17. Eszméletlen beteg Bazsin
Rokonai találtak rá arra az idős emberre;akihez orvost hívtak elsődlegesen. A kiérkező orvos értesítette a mentőszolgálatot
.A megyei irányítás 19/61 KIM-et és a sármelléki helikoptert küldte a helyszínre. A helyszínen történt ellátást követően a beteget a helikopter szállította kórházba.


09.27. A mai napon  Sümegen; a műfüves pályán lezajlott a Veszprém megyei mentőállomások első ízben megszervezett kispályás labdarúgó tornája.
A versenyre meghívást kaptak a megyei állomások; közülük elfogadta meghívásunkat a tapolcai, veszprémi, tüskevári és zirci mentőállomások csapata. A tornán megjelentek a helyi médiák képviselői is. Az időjárás sajnos nem volt túlságosan kegyes hozzánk a délelőtt folyamán ; tisztelet mindenkinek a pozitív hozzáállásért és kitartásért ! :) A tornát végül a sümegi állomás csapata nyerte; a vándorkupát sikerült itthon tartanunk!

Innen is köszönet mindenkinek; aki segítette a szervezést, kivitelezést, lányoknak a főzést ! A torna szervezői ezúton is szeretnék megköszönni a támogatásokat:

  •  A Polgármesteri Hivatalnak
  • Bernáth Levente vállalkozónak
  • Csomor István vállalkozónak
  • A Gróti Pékségnek
  • A Belvárosi pékségnek
  • A Sümegi Tűzoltóságnak
  • Varga Karcsinak külön köszönet a sátrakért
  • A MÖSZ megyei szervezetének


10.01 Elütöttek egy 8 éves fiút Nemeshanyban, a Petőfi utcában, szerda délután. A MICS a helyszínre küldte 19/61 KIM-et illetve a mentőhelikoptert. A fiú a lábán sérült meg. A gyermeket súlyos sérülése miatt a helyszíni ellátás után helikopterrel szállították a veszprémi kórházba. Az elsődleges információk szerint a gyermek váratlanul lépett ki a jármű elé.


10.07.  A transztelefonikus EKG ismét bizonyította létjogosultságát

Mellkasi fájdalmakat panaszoló ötvösi beteg kérte az OMSZ segítségét . A MICS a helyszínre irányította a 19/63 KIM-et. A helyszíni vizsgálatok felvetették az infarktus lehetőségét.
Emiatt TTFEKG készült;melyet Balatonfüreden , a PCI központban értékeltek ki. Ennek során szintén nem volt kizárható az infarktus. Az intézet kérésének megfelelően közvetlenül hozzájuk szállítottuk a beteget a helyszíni ellátás után, akit ott kielégítő állapotban át is adtunk.A Balatonfüreden megismételt EKG immár igazolta a korábbi gyanút: tényleg infarktus volt a diagnózis. 


2014.10.10. Adományozás a sümegi mentőállomásnak

A segítség olykor olyan helyről érkezik, ahonnan egyáltalán nem számít rá az ember. A mai napon is így történt :váratlan adományt is kapott mentőállomásunk.
Az Egyesült Államokbeli Észak Karolina Állam Durham városában élő hölgy; Priscilla Horvath férje révén kötődik Sümeg városához. (Nem mellesleg:aktív éveiben maga is egészségügyi dolgozó volt!)
Itt tartózkodása során adományaival a helyi iskolát is támogatta már;  a mai napon pedig felkereste a mentőállomásunkat. Eredetileg egy defibrillátorral szeretett volna kedveskedni;
ám ezekből már rendelkezünk a szükséges  mennyiséggel. Megkérdezte tehát;hogy aktuálisan mire lenne szükségünk.
Nem kellett sokat gondolkozni: egy GPS és egy pulzoximéter megvásárlásához kértük a segítségét, Priscilla Horvath pedig átadta nekünk a tervezett összeget :30000 forintot.
Nagylelkű adományát innen is még egyszer köszönjük !


 


10.11. Nehéz éjszak elé néztünk: nyári szünet után újra nyitott az egyik helyi diszkóklub; plusz két koncert is szerepelt a szombati opciók között. Ehhez képest sikerült megúszni néhány fordulóval az éjszakát:


10.15.Őszi kültéri kertészeti munkák..
Tíz ládányi árvácskapalántát kapott mentőállomásunk a Közszolgáltató Kft-től. Köszönet érte a cégnek illetve Viola Norbertnek!
Az ültetés kivitelezői Kovács Tibor ;Bécsi Tamás és Gáspár Péter voltak:


10.15. Idős asszonyra családtagja törte rá az ajtót;majd látva annak rosszullétét,mentőt hívott. A MICS 19/63 KiM -et és a sármelléki mentőhelikoptert küldte a helyszínre. A helyszíni ellátás után a 63-as mentőautó szállította el és adta át a beteget a kórházban.
A sors furcsa fintora: szinte ezzel egy időben az egyik helyi idősotthonból jelzett a személyzet eszméletlen beteget. Ide a MICS az éppen -egy másik beteggel- Sümeg felé tartó 19/62 -es autót küldte oda. A személyzet a beteg légzés -és keringés leállását észlelvén azonnal megkezdte annak reanimációját; illetve ehhez kért segítséget az irányítástól-akik a segítségként balatonfüredi mentőhelikoptert irányították oda. Ez utóbbi esetben a közel egy órán át tartó munka nem járt sikerrel, a beteg elhunyt.


 -- --


10.16 A történelem ismétli önmagát: idős asszonyra családja talált rá eszméletlen állapotban. A MICS 19/62  sümegi KiM-et és 19/71 tapolcai esetkocsit küldte a helyszínre; ahonnan a helyszíni ellátás és RSI után 71 szállította a beteget kórházba.


10.16 Beszerzésre került egy új GPS Priscilla Horvath adományának köszönhetően . Az eszköz már beüzemelésre került 61-es KIM-ben.
https://goo.gl/photos/ZH9aGicTcQ8qvzDR7


10.17. Munkaértekezlet az állomáson 
Ennek keretében először Bakos Kitti; a helyi Szociális Segítő Központ munkatársa beszélt az ellátások során (esetlegesen) tapasztalt gyermekek elleni erőszak jelentési kötelezettségéről. Ezután Kovács Tibor állomásvezető értékelte az elmúlt félévet; majd Bálint László vezető mentőtiszt vázolta elképzeléseit ;illetve kötetlen beszélgetés során válaszolt a kérdéseinkre .Az értekezlet végén lazításként a Jakab -napi főzőverseny során megnyert pisztrángok kisütés utáni állapotát ellenőriztük . :)


 


10.18. A változékony időjárás;a frontok együttesen -úgy látszik megnövelték a szív és érrendszeri betegségek/rosszullétek előfordulását. Hypertoniás rosszullétek,fulladásos panaszok és sikertelen reanimáció egy napra..
https://goo.gl/photos/zbC9C4gEQnDuutYf6


10.21. Miért fontos a 15 perc ? 

Forrás: Mentők Blog ;https://www.facebook.com/Mentok.blog?fref=ts/
A mentés fejlesztése, a mentésirányítás korszerűsítése sokszor abban csúcsosodik ki, hogy Magyarországon mindenhová kiérjen a mentő 15 percen belül. Az hogy ez sok vagy kevés, lehetne vitatkozni, addig viszont még mindig hatalmas területek vannak leszakadva ezen a téren (is) a kérdés nem is ez...
898 olyan település van, amelyiken egy lakó sem számíthat 15 percen belül mentőautóra, ezeken összesen 743 ezren laknak. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a helyszínre érkezésre vonatkozóan nincs normaidő, nincs nemzetközi követelmény. Az elvárás az, hogy a lehető legkorábban érjen ki a segítség. Ugyanakkor az OMSZ már évtizedek óta használ hatékonyságának mérésére egy saját maga által választott vonatkoztatási rendszert, melynek alapja a 15 percen belüli helyszínre érkezés aránya. Ez az arány sok-sok éve, változatlanul 77-78 százalék. (hvg.hu)
Győrfi Pál szavaira csak ezzel a Magyar Légimentők oldaláról copypastelt szöveggel hadd reagáljak:
Miért fontos a 15 perc?
A sürgősségi ellátásban, a mentésben jelenleg a 15 perc az a nemzetközileg elfogadott standard, amin belül az elkezdett beavatkozás, újraélesztés esetén még jó eredményre, sikerre, jó túlélési esélyekre számíthatunk. Természetesen igaz, hogy még ezen belül is számítanak a percek, azaz, minél előbb érkezik a segítség, annál jobb az esély. Általánosságban azt mondják, hogy újraélesztés esetén 1 perc késlekedés 10%-kal csökkenti az esélyt (ld. 'Platina Tíz Perc'). Ennek megfelelően a 15 perces kiérkezési időt egyes országokban (pl. az Egyesült Királyságban) már levitték 8 percre.
Az esri térképén most mindenki megtudhatja kb. mennyi idő alatt ér ki hozzá a mentő. Ez természetesen sok mindentől függ még ha minden feltétel adott is lenne. A cég gyűjtéséből kiderül, hogy a teljes lakosság 14 százaléka, egész pontosan 1 millió 410 ezer 44 ember lakik negyedóránál távolabb egy-egy mentőállomástól. Oláh Attila ügyvezető szerint a térkép elkészítéséhez a mentőállomások helyét, egy, a közlekedési szabályokat is tartlamazó digitális utcatérképet, valamint egy lakossági demográfiai adatbázist és az Opten cégadatbázisát használták fel. (hvg.hu)

http://www.esrihu.hu/maps/mentok/


10.25. Szemsérülés
Kemencetisztítás közben forró korom csapódott az egyik munkás szemébe. A baleset 17 óra körül történt;ehhez képest a bejelentés közel négy óra múlva történt csak .. A  szem kimosása és steril fedése után a sérültet Veszprémbe szállítottuk további ellátásra.


11.12. Régi ismerős bukkant fel az állomáson  ,az örök és elpusztíthatatlan IHA 162 :
736000 km felett még működik !!
https://drive.google.com/open?id=0B40aQ0n7p6ERdXF3NXNuek01RkU


November 16 Sümegcsehi ;lakástűz

Sümegcsehin, az Árpád utcában egy ikerház alsó szintjén lévő szoba teljes terjedelmében égett. A helyszínre először a sümegi önkormányzati tűzoltók érkeztek, akik egy embert kimentettek a lángoló épületből.
A keszthelyi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett az oltásban. Az épületben több gázpalackot is tároltak, kiérkezés előtt egy felrobbant, további kettőt pedig a beavatkozó tűzoltók hoztak ki az épületből. A tüzet három vízsugárral tudták megfékezni. A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárás során vizsgálják.Az eset során a kimentett ember szenvedett sérüléseket. Sziva Erika; Sümegcsehi polgármestere a vasárnap esti tűz kapcsán jelezte a Naplónak, hogy nagy elismerést érdemelnek a sümegi tűzoltók, de kiérkezésükig az égő házba öt falubeli ment be, hogy a szerencsétlenül járt embernek segítsenek. Ők hozták ki az égő épületből a férfit, és saját poroltójukkal oltották a tüzet. Kristyán Csaba, Makkos Csaba, Judi Ferenc, Nagy Zoltán, ifj. Rózsa László segített bajbajutott falubelijüknek. - A sérült ellátásában háziorvosunk, Juhász Sándor is részt vett - fogalmazott a polgármester.
Forrás : http://veol.hu/rendorsegi/langol-egy-epulet-sumegcsehin-1660221

A helyszínre az OMSZ a sümegi 19/61 KIM-et, egy zalaszengróti mentőegységet és egy esetkocsit irányított a helyszínre . A  sérültet sérüléseinek súlyosságára tekintettel az esetkocsi szállította kórházba.

Képek : https://goo.gl/photos/zLrEg5kv8bZQp5km7

Kapcsolódó videók:
http://youtu.be/j3E2lrlgX1c
http://www.youtube.com/watch?v=Mxgo5BnvxHk#t=18

 


11.19. Új pulzoxyméter

 Beszerzésre került egy új pulzoxyméter Priscilla Horvath adományának köszönhetően.  Mint arról korábban hírt adtunk;  az Egyesült Államokbeli hölgy még október 11-én adományozott 30000 forintot egy új GPS és egy pulzoxyméter megvásárlására. A GPS már korábban beszerzésre került; most pedig a második eszköz is megérkezett a mentőállomásra.
Priscilla  Horvath adományát még egyszer köszönjük !

 

Nov 25.  „Ágytűznézőben”  -újabb tűzeset a helyi kórházban: Vélhetően ágyban dohányzás volt az oka a minapi sümegi tűzesetnek. A keletkezett tűz oltását a jelenlevők kezdték meg; majd azt átvette és felszámolta a  sümegi tűzoltóság kivonult egysége.A mentők - 62 KIM  -egy könnyű sérültet szállítottak kórházba.


11. 27.  Szülés a mentőautóban: egy helyi fiatalasszony negyedik terhessége záródott e módon: a telefonhívás megtételekor kétperces fájásai voltak; illetve magzatvize szivárgott. A kivonult mentőegység -61 KIM -elindult vele ugyan a keszthelyi szülészeti osztályra, ám Balatonederics után a gyermek úgy döntött, hogy nem vár addig ….
Az egység tagjai segédkeztek a gyermek világrajövetelében és ellátásában;majd - folytatva a megszakított tranzitot - az anyukát és gyermekét épen , egészségesen átadták a keszthelyi kórház szülőszobáján.


12.07 Az Országos Mentőszolgálat idén különleges Mikulás napi meglepetést szervezett a mentődolgozók gyermekeinek. A december 7-én zajlott program résztvevői a Paddington című mesefilm premier előtti megtekintése mellett találkozhattak a Mikulással is, akitől ajándékot kaptak. Az esemény időpontja: 2014. december 7. 09.00 – 13.00 (A vetítés 10-kor kezdődött.)
Az esemény helyszíne a Duna Plaza volt. Itt került sor az Országos Mentőszolgálat „központi” Mikulás ünnepségére. A rendezvényen a legkisebbeket ajándékcsomaggal köszöntötte a Mikulás, ezt követően pedig a Paddington című mesefilmet tekinthették meg a kicsik és nagyok. Az esemény teljes egészében támogatók (Auchan, Cinema City, A Company) segítségével valósulhatott meg. Az ünnepség családias, jó hangulatban, mintegy száz mentő család részvételével zajlott. A sümegi állomás dolgozói közül Gáspár Péter és Bakos Gergő családja vett rész a programon.


12 18.Megszépült a  a mentőállomásunk: Mivel az épület 2008 óta némileg elhasználódott;már ráfért egy kis felújítás az épületre . Első ütemként az emeleti tartózkodóhelységek, pihenők frissítő festése történt meg.Mindez nem jöhetett volna létre az OMSZ által biztosított anyagi keret; a Construct kft.kedvezményes vásárlási lehetőségének biztosítása , Bebesi Ferenc, Takács Gábor, Bebesi Szabolcs szobafestő vállalkozók térítésmentesen elvégzett munkája nélkül. A festéssel járó munkálatokban aktívan részt vettek a szabadnapos dolgozók is


12.20-21. Ádventi forgatag Sümegen: jótékonysági  program került megrendezésre Sümegen a plébániatemplom és a Hétvezér tér közti területen. Volt betlehemi játék; voltak koncertek ( Sümegi fúvószenekar + Anna & The Big Faces+ DWG); ünnepi dalok az ICON művészeti társulattól, rajzverseny; gesztenyesütés ; élő betlehem; karácsonyi süteményvásár; és nem mellékesen forralt bor készítés is...


12.24.
  


12.27. Egyedül élő idős emberhez vonult ki 61-es. 
Az Apácatornán egyedül élő idős betegre meglévő és elhanyagolt belgyógyászati betegségei mellett az elképesztően rossz szociális körülményei jelentették a veszélyforrást..
A beteg nem volt túlságosan hálás a segítő szándékért: mint utóbb megtudtuk; a felkínált krónikus osztályos elhelyezéssel sem kívánt élni; otthonába távozott.


12.28 Beköszöntött a tél is: https://goo.gl/photos/etWZJ2My2VRDGSNt5


2015.01.01 Mindkét autónk egész nap úton volt ..Esti váltás ideje 20:30


 

 

Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 75
Oszd meg !