Naptár
«  Szeptember 2021  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
HISTATS

Statisztika

 

2002 Képes beszámoló :  https://drive.google.com/open?id=0B40aQ0n7p6ERMjlVcUFBN1JSMHM

 

 

2003 képes beszámoló : https://drive.google.com/open?id=0B40aQ0n7p6ERd1RrSUpmNjFja1U


 

Miniszteri biztos az Országos Mentőszolgálat élén

Dr. Székely Tamás személyében miniszteri biztos irányítja 2003 augusztus 9-étől az Országos Mentőszolgálatot. A szervezetnél bekövetkező változásokat állománygyűlésen jelentette be szerdán az OMSZ munkatársainak Major Mária, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

A szaktárca a Weborvost közleményben arról tájékoztatta, hogy a minisztérium fegyelmi tanácsa dr. Gőbl Gábor, az OMSZ főigazgatója és Móró Ákos gazdasági főigazgató-helyettes ügyében július 25-én hozott határozatot. A fegyelmi büntetés mindkét esetben a vezető beosztás visszavonása. A döntést a közalkalmazotti jogviszonyból eredő kötelezettségek megszegése, gondatlanság indokolta. A fegyelmi tanács határozatában leszögezi, hogy a büntetés kiszabásánál figyelemmel volt a kötelezettségszegések számára, súlyára, valamint arra, hogy azok az előzetes vizsgálatokban foglalt megállapítások és javaslatok ellenére hosszabb ideje fennállnak.

A minisztériumi tájékoztatás szerint a korábbi hiányosságok megszüntetésére 2002 februárjában intézkedési tervet fogadtak el, azonban az abban foglalt feladatok döntő többségének végrehajtása a kitűzött határidőre, illetve napjainkig nem történt meg. Nem készült el többek között az OMSZ megújított szolgálati és működési szabályzata, gazdasági ügyrendje, a szerződésekre vonatkozó egységes szabályzat, nyilvántartási rendszer. A kötelezettségvállalások egységes nyilvántartása sem készült el, a foglalkoztatás, létszám- és bérgazdálkodás gyakorlata pedig szabályellenes az OMSZ-nál. A fegyelmi tanács a hibák között sorolta, hogy az OMSZ és a légi járművek üzemeltetését ellátó BASE Kft. közötti együttműködés hiányosságait sem számolták fel. Utóbbiak sorában szerepel többek között a közbeszerzési eljárás megkerülése, a költség-kalkuláció elkészítésének hiánya.

A minisztérium közölte: a vizsgálat során mindkét vezető az ügy részletes feltárásában segítőkészen együttműködött, s ezt a fegyelmi tanács enyhítő körülményként értékelte.

A tárca bejelentése szerint augusztus 9-étől dr. Székely Tamás miniszteri biztos működik közre a feltárt gazdálkodási hiányosságok megszüntetésében, a hiányzó szabályzatok elkészítésében, a kiemelt jelentőségű fejlesztési programok kidolgozásában, valamint azok gyors és szakszerű végrehajtásában és szakértőként támogatja a mentőszolgálat vezetőinek munkáját.

A Weborvos értesülése szerint azért augusztus 9-én történik a vezetőváltás, mert a fegyelmi határozat ezen a napon válik jogerőssé, ha az érintett nem kezdeményez munkaügyi vitát. Moro Ákos elfogadta a döntést, dr. Gőbl Gábor azonban bírósághoz akar fordulni. A jelek szerint Csehák Judit miniszter mindkettőjük számára más, fontos feladatkört szán az egészségügyben, de ennek megvalósulása függ a fegyelmi határozat jogerőre emelkedésétől, illetve az esetleges bírósági eljárás eredményétől.
A Weborvos úgy tudja, hogy dr. Gőbl Gábor főigazgató személyes felelőssége és hatásköre a fegyelmi határozat jogerőre emelkedéséig, a bíróság döntéséig változatlan marad. A gazdasági főigazgató-helyettesi munkakör betöltésére a minisztérium pályázatot ír ki Moro Ákos felmentésének jogerőre emelkedését követően. E munkakör pályázati úton való betöltéséig, megbízott főigazgató-helyettesként Czakó Imre látja el az OMSZ gazdasági irányítási feladatait.

2003-08-06 :
Forrás: Weborvos - E. I.http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=94&cid=33215

Főigazgató helyettes lesz Gőbl Gábor

A miniszter dr. Gőbl Gábort az OMSZ tudományos és oktatási főigazgató helyettesének kérte fel.

 

Dr Gőbl Gábor kiváló oxyológus, a szervezet irányításával kapcsolatos hiányosságokon túl, szakmai munkája ellen kifogás nem merült fel, ezért  hosszú távon számítok a volt főigazgató szakmai múltjának és gyakorlatának megfelelő munkájára- mondta el mai sajtótájékoztatóján Kökény Mihály. A miniszter dr. Gőbl Gábort az Országos Mentőszolgálat tudományos és oktatási főigazgató helyettesének kérte fel. Mint megtudtuk, a volt főigazgató visszavonta a munkaügyi bírósághoz beadott keresetét, amelyben megtámadta azt a határozatot, amelynek alapján felmentették tisztségéből.

Kökény Mihály elmondta: áttekintette a volt OMSZ főigazgató ellen július 25.-én, a minisztérium korábbi vezetése által hozott fegyelmi határozatot. Az eljárás megállapított ugyan szabálytalanságokat, azonban bűncselekmény gyanúja egyáltalán nem merült fel. Ezt azért hangsúlyozta a miniszter, hogy eloszlassa azokat a félreértéseket, amelyek a kommunikációs csatornákon keresztül a főigazgató emberi és mentőorvosi tisztességének megkérdőjelezésére lehetnek alkalmasak.

2003-10-09 :http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=96&cid=35488

Belépés
Site Translate - 2
Widget By SafeTricks
Mini chat
Zene
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 75
Oszd meg !